flexile-white-logo
0
Ostukorvis ei ole tooteid.

Eksklusiivne intervjuu autoriga: Erin Falconer

19. juuni 2023

Raamatu “Kuidas saada asjad tehtud” autor Erin Falconer on üle 1,8-miljonilise igakuise külastusega hinnatud kodulehe Pick the Brain peatoimetaja ja kaasautor. Ta on olnud kaasasutaja LEAFtv-s, millest on välja kasvanud börsiettevõte Leaf Group, kus ta töötab praegu tegevjuhina. Erini kirglik missioon on näidata ülekoormatud naistele, kuidas saavutada rohkem, tehes vähem.

Uurisin Erini käest ajakirja Buduaar eksklusiivse intervjuu jaoks, millised on olnud tema isiklikud suurimad õppetunnid keerulisel ajal edukat ettevõtet luues, mida ta täna teeks teistmoodi ja millist nõu ta annaks neile, kes täna suurelt unistavad.

Monika Kuzmina (Foto Karen Härms)

Oled loonud keerulisel ajal eduka firma. Su teekond on väga inspireeriv. Mis su suurimad õppetunnid sel teekonnal olnud on?

Olen õppinud, et vastused on sinu sees olemas. Meie enda töö on vähendada kaost enda elus, müra oma peas, et me vastuseid kuuleks.

Tagasi vaadates, mida sa oleksid teinud teistmoodi?

Oleksin võinud rohkem peatuda ja tee peal väikseid võite tähistanud. Isegi kui liigud suurema eesmärgi suunas, on väiksed võidud sama tähtsad ning muudavad su teekonna tähendusrikkamaks ja vähem väsitavaks. Me veedame liiga palju aega keskendudes oma läbikukkumiste peale, kui tegelikult peaks keskenduma võitude peale.

Monika Kuzmina (Foto Karen Härms)

Mis on kõige olulisem nõuanne, mida annaksid naistele, kes unistavad suurelt?

Kuula enda sisemist häält. Naistele on sisse programmeeritud varajasest east nii palju sõnumeid, mida nad tohivad või ei tohi teha, et elame oma elu tihti teiste, mitte iseenda järgi. Seda ei tohiks teha!

    Soovitan endalt küsida:

      • Kes ma olen?
      • Kus ma olen?
      • Kuidas ma siia sain?
      • Kuhu ma jõuda tahan?

      Neid nelja küsimust tasub endalt alati küsida, mida iganes sa ka ei teeks. Kui see, mida sa teed, ei klapi sellega, mida sa tegelikult tahad, tasub leida parem tee.

      Kuidas leida julgust ja mitte alla anda, kui tahad oma unistusi saavutada?

      Et leida julgust ja mitte alla anda teekonnal oma unistuste poole, tasub ülemõtlemine lõpetada. Mõelda tasub vaid nii palju, et olukorrast täielikult aru saada ja siis tuleb tegutseda. Isegi kui läbi kukud, saad tegutsedes alati teisele poole hirmu ehk liigud õiges suunas. Julgus ei ole miski, mida saab tekitada läbi sõnade või mõtete. Seda saab saavutada vaid läbi julguse. Ära kunagi küsi luba, vaid küsi andestust.

      Mis vaimseid praktikaid sa naistele soovitad?

      • Meditatsiooni
      • Loodusteraapiat
      • Muusikat
      Jooga (Foto Shutterstock)

      Mida edu sinu jaoks tähendab?

      Edu tähendab veeta 80% ajast tehes asju, mis aitavad täita mu eesmärke, 10% ajast tehes kohustuslikke asju nagu pesu pesemine, toidupoes käimine jne ning 10% tegeledes heategevusega.

      Kuidas sa valid tiimi, kellega oma unistused täita ja maailm paremaks paigaks muuta?

      Tiimi tasub valida inimesed, kes on sinuga ühel lainepikkusel, ent samas sinust erinevad – nad peavad suutma teha seda, mida sina ei suuda ja vastupidi. Ei tasu palgata 10 enda klooni, see ei ole huvitav. Esita endale väljakutse lasta teistel end õpetada, ole selles mõtetes haavatav. Aga seisa selle eest, mida sina ise hästi oskad ja mida suudad lauale tuua.

      Jooga (Foto Shutterstock)

      Milline on su hommikurutiin? Kuidas sa alustad päeva, et garanteerida edukas päev?

      Üritan päeva alustada mitte telefoni kontrollides (kuid vahel siiski teen seda!), eelistan hoopis voodis kaisutada oma pojaga. Seejärel lasen pojal 15-20 minutit õppida lõbusalt Lingo Kidsiga, kuni ise mediteerin. Kui abikaasa viib poja kooli, teen 15-20 minutit trenni, käin 5 minutit pesemas ning alustan päevaga. Espressoga, loomulikult.

      Steve Martini öeldut – ole nii osav, et keegi ei suudaks sind eirata. Ja lisab, et kunagi ei tasu alla anda ega lasta kellelgi endale kinnitada, et sa ei saa hakkama, kõik on tegelikult sinu enda teha.

      Mis on sinu elumoto ja õnnevalem?

      Steve Martini öeldu – ole nii osav, et keegi ei suudaks sind eirata. Kunagi ei tasu alla anda ega lasta kellelgi endale kinnitada, et sa ei saa hakkama, kõik on tegelikult sinu enda teha.

      Jooga (Foto Shutterstock)

      3 head nõuannet raamatust:

      1) VAJAD PLAANI: Kui asud tegutsema ilma plaanita, oled täielikult maailma meelevallas. Kui see on su vastu helde, saad mõnda aega hõlpsalt läbi. Kui ei, võid kaotada kõik. Ja kui teedki plaane, aga eesmärgid on ähmased – nagu näiteks “lüüa Hollywoodis läbi” -, osutub nende saavutamine võimatuks. Ajad taga midagi, mis eksisteerib vaid pilvepiiril – ilusat vaadet tolmuse mäe tipust -, mida sa ei suuda iial maa peale tuua. Need pole eesmärgid, sest ei tugine tegelikkusele. Need on unelmad. Kui puhud neile õhku juurde, siis nad hukkuvad sootuks. Kutud. Kindel plaan – mida järgid – ei hoia ära kõike halba, mis võib eales juhtuda. Aga see annab selguse ja sihi, mida vajad, et paksust läbi tulla ja kursil püsida, ega lase sul mattuda hirmu, et sa ei tea, kuidas asjast välja rabeleda, või lämbuda üüratute hägusate reaalsusega sidumata eesmärkide kätte. Veel enam, hästi läbi mõeldud ja tasakaalustatud plaan avad uusi võimalusi ja teeb kulgemise ladusaks, vähendades riski, et oled valel ajal vales kohas.

      2) ÕPI HETKES KOHAL OLEMA: Selleks et elu muuta, pead igas hetkes kohal olema. Pead näägutava sisemise kriitiku vakka sundima, katma kõrvad seksistliku surve eest ja vaigistama tuimastusmeetmete kiusatusliku kutse (olgu see õgimine, liigne alkohol, teleri vaatamine, Instagrami-postitused või muu, mille abil põgened reaalsusest või kust otsid kinnitust). See on esimene samm sinnapoole, et haarad nii sise- kui ka välismaailma oma ohjesse ja oled igas hetkes täielikult kohal, olemata masenduses, pettunud või kõhkvel.

      3) KUIDAS MITTE LÄBI PÕLEDA: ELA OMA VÄÄRTUSTE JÄRGI! Kiireim tee läbi põleda on teha seda, millesse sa ei usu. Sul võib olla kõige hõredam päevakava, ent kui see sisaldab töid või ülesandeid, mis sind ei köida, hakkad end õige pea väsinuna tundma. Kui tegevus pakub sulle rahuldust, võid päris kõvasti rauda taguda. Sinuga ei juhtu ilmselt midagi. Peab võtma aega, et oma väärtusi uurida ning analüüsida, kas see, kuidas kasutad aega ja energiat, viib sind neile lähemale või kaugemale.

      Raamat (Foto Shutterstock)

      Mõtlemapanevad tsitaadid raamatust:

      • Võid tunda ennast kõige toimekama inimesena maamunal, ent kui sul pole eesmärki, oled lihtsalt hõivatud.
      • Ilma sügava eneseteostuse tundeta – ja selge eesmärgita – jääb tõeline tulemuslikkus alati kättesaamatuks!
      • Ilma põhjaliku analüüsita, kes oleme ja mida tahame, põleme ka kõige võimsamatest tööriistadest hoolimata läbi!
      • Üks parimaid viise edasi liikuda on mõista, mis hoiab sind tagasi!
      • Tulemuslikkus tähendab seda, et su pingutused toovad tulu!
      • Rohkem pingutades ei saa paremaid tulemusi. Ilma aega maha võtmata ja piisava uneta kogevad inimesed halvavat läbipõlemist!
      • Suureks kasvamine tähendab liikumist sõltuvusest sõltumatusesse. Sõltumatus tähendab, et oled välise kontrolli ja mõju alt vaba!
      • Tegusus tegususe pärast on allakäigutee. On vaja sihte teada, ennast tunda ja ennast kuulata!
      • Selleks et haarata elu, õnne ja tulemuslikkuse ohjad, peame lakkama reageerimast sellele, kuidas teised meid tajuvad. Pead olema üdini sina ise ning mitte hoolima, kui see kedagi närvi ajab!
      • Teadvelolek võimaldab meil tempot aeglustada, mitte kohe reageerida, vaigistada maailma ja mõtete vadinat ning teha paremaid otsuseid. Kui suudad läbistada pideva mõttevada, vaigistada võõrad hääled ja nende plaanid, kui suudad hinnata iga olukorda selge pilguga, lähtudes sellest, kes sa oled ja mida soovid, suudad palju kiiremini rajada teed mitte ainult selleni, et saad rohkem tehtud, vaid, mis veel tähtsam, saad õiged asjad tehtud!

      Kunagi ei tasu alla anda ega lasta kellelgi endale kinnitada, et sa ei saa hakkama!

      Artikkel ilmus ajakirja Buduaar erirubriigis ”Lugemine on lahe”.
      Raamatu “Kuidas saada asjad tehtud” on välja andnud kirjastus Million Mindset.

      Monika Kuzmina (Foto Karen Härms)
      Monika Kuzmina

      Author

      Vaata veel