flexile-white-logo
0
Ostukorvis ei ole tooteid.
Hinga ja ela esikaas

23,00 

Sissevaade raamatusse

Q

MONIKA PALM

Hinga ja ela!

Vabastava hingamise terapeudi Monika Palmi raamat „Hinga ja ela!“ on praktiline abimees kõigile, kel on huvi tervendava hingamise harjutuste vastu, nii algajaile kui ka edasijõudnuile. Raamatusse on koondatud iseseisvalt praktiseerimiseks 60 lühikest teadliku hingamise harjutust koos tutvustusega. Harjutused on erinevad, neist igaühel oma eesmärk. Kõik harjutused aitavad hingata elu tagasi oma tervisesse, eesmärkidesse, püüdlustesse, suhetesse, aga ka üldisemalt õnnelik olemisse.

23,00 

 Autor: Laine Randjärv

 Korrektuur: Liine Jänes

 Toimetaja: Laine Randjärv

 Kujundaja: Rein Seppius

 Köide: Pehme

 Lehekülgi: 152

 Sari: ELU EEST

 Suurus: 135 x 196 x 10 mm

 ISBN: 978-9916-9612-0-9

 Ilmumisaasta: 2021

 Lugemisaeg: 1h 10min

 Tiraaž: 1000

Hinga ja ela! tutvustus

Hinga ja ela (Foto Karen Härms)

Vabastava hingamise terapeut Monika Palmi sulest ilmunud raamat “Hinga ja ela!” on praktiline abimees kõigile, kel on huvi tervendava hingamise harjutuste vastu – olgu algajatele või edasijõudnutele. Monika Palm jagab oma 10 aastasest vabastava hingamise kogemusest neid meetodeid, mis aitavad tasakaalustada elu, leida harmooniat ning toetada eneseleidmist.

Monika on omandanud esmalt meditsiinilise hariduse, töötanud viis aastat haiglas ning hiljem õppinud juristiks. Siiski mõistis ta, et tema hing otsib midagi muud. “Oma sisemise rahu ja südametee kutsumuse leidsin alles siis, kui eneseotsingud vaimse arengu teel tõid mind siia, kus ma praegu olen – tegelema inimestega, neid toetama, abistama ja tervendama,” räägib ta. Monika kinnitab, et kui õpime hingama õigesti ja teadlikult – omandame oskuse juhtida ennast sinna, kus tahaksime oma elus olla, mida tahaksime oma elus näha, saavutada ja kogeda. “Kui õpid teadlikult hingamist juhtima, oled võimeline juhtima ka oma elu. Praktilistele kogemustele tuginedes võin öelda, et ilma probleemse päästikuta ei näe inimesed tavaliselt põhjust midagi muuta, sest pealtnäha võib tunduda, et kõik on hästi,” tõdeb ta ja lisab, et hingamine on olnud ka talle endale suureks abiks elu keerdkäikudest väljatulekul.

Raamatusse on koondatud 60 lühikest teadliku hingamise harjutust koos tutvustusega. Harjutused on erinevad, neist igaühel on oma eesmärk ja suunitlus ning nad aitavad hingata elu tagasi oma tervisesse, eesmärkidesse, püüdlustesse, suhetesse, aga ka õnnelikku olemisse. Siit leiad suurepärased, lihtsad ja kättesaadavad eneseabivahendid. Autori sõnul saab igaüks siin kirjeldatud harjutusi iseseisvalt praktiseerida.

Raamatu­esitlus

Hingamisterapeut ning Tasakaalu­keskuse looja Monika Palm esitles oma esikteost „Hinga ja ela!“ 3. märtsil 2021 Tallinnas Tasakaalukeskuse stuudios.

Hingamisharjutuste kogumiku idee kasvas väga loomulikul moel välja ühest vahvast üleskutsest, mille tegid Monikale tollane Buduaari peatoimetaja Marge Tava ja GoodNewsi meediaagentuuri ning ühtlasi kirjastuse juht Monika Kuzmina. „Minu ülesandeks oli teha 60 päeva vältel midagi head iseendale – ja loomulikult võtsin ma sellise väljakutse rõõmuga vastu,“ meenutab Monika.

„Kahe kuu vältel kuulasin ma tähelepanelikult iseennast, oma südant ning tegin iga päev ühe hingamisharjutuse, mis aitas saavutada paremat kontakti oma südamega. Küsides, kuidas saaksid need harjutused ka kõigile teistele suureks panuseks olla, tuligi kohe pakkumine luua raamat. Olen väga tänulik nii Margele kui ka Monikale!

Ükskõik mis kohas keegi elus on – hingamisest võib alati leida tuge. Me saame puhastada mentaalset prügi, mis on meie peas ja mis segab meid nautimast oma igapäevaelu. Me saame vabaneda emotsioonidest, mis on mingitel eluhetkedel meisse sügavale peitu pugenud ja millest me pole tahtnud teadlikud olla. Õppides õigesti hingama, saame toetada oma füüsilist keha, et see võiks terveneda,“ julgustab Monika leidma abi lihtsatest ning kodus praktiseeritavatest hingamisharjutustest.

Monika Palm (Foto Karen Härms)

Inimeste kogemus­lood

Jah, soovin raamatut

Monika Palm. Hinga ja ela

MONIKA PALM

Hinga ja ela!

Vabastava hingamise terapeudi Monika Palmi raamat „Hinga ja ela!“ on praktiline abimees kõigile, kel on huvi tervendava hingamise harjutuste vastu, nii algajaile kui ka edasijõudnuile. Raamatusse on koondatud iseseisvalt praktiseerimiseks 60 lühikest teadliku hingamise harjutust koos tutvustusega. 

Monika Palm. Hinga ja ela - avatud

Katkendid raamatust

Hingeseisund annab meile märku, kui on vaja ette võtta muutusi.

Elu tõi mulle kõik keerulised situatsioonid korraga lahendada. Olin lihtsalt sunnitud sügavamalt endasse vaatama. Eelkõige pidin otsima elus toimuva kohta põhjust iseenda seest ja mõistsin, et olin oma eneseteostust puudutavad valikud teinud puhtalt teiste inimeste ja ühiskonna arusaamade järgi, mitte iseendast lähtuvalt. Ei saa küll öelda, et kõik oleks olnud absoluutselt kasutu, sest ükski kogemus ei jookse mööda külge maha, aga see ei olnud see, mis minu hinge oleks toitnud. Elus toimuv segadus näitas selgelt, et tehtud valikud polnud kooskõlas minu oma hinge ja südamega. Ma polnud kuulanud oma sisemisi soove.

Ärkasin alles siis, kui olin oma probleemidega sügavalt puntras ning toimuv tegi kõvasti haiget. Mul oli pidev tunne, et ma ei oska selle kõigega toime tulla. Tekkisid tugevad ärevushood ja depressioon. Ärevushood viisid mind igahommikustele pikkadele jalutuskäikudele metsas, kus mu keha hakkas sõna otseses mõttes ise sügavamalt hingama. Hakkasin iseendaga tegelema, loobudes meditsiinilistest ravimitest. Metsaretkedel sügavalt hingates märkasin mõne aja pärast, et ärevushood hakkasid nõrgenema. Sel hetkel ei teadnud ma hingamisteraapiast suurt midagi. Püüdsin nii kodus olles, kui ka jalutades sügavalt hingata. Märkasin uskumatuid muutusi – enesetunne hakkas tasapisi paranema. Lisasin hommikurutiini viis tiibetlast ja asusin tegelema oma sisemaailmaga. Umbes kahe kuu möödudes ei olnud mul enam ärevushoogudest jälgegi. See oligi esimene kord, mil puutusin kokku teadliku hingamise tervistava mõjuga. Uurisin selle kohta rohkem ja avastasin teadliku hingamise võimalusi enese aitamiseks.

Mida tähendab tasakaalus olemine?

Toon ühe näite. Olen ise olnud suur muretseja ja pabistaja, võtnud südamesse kõike, mis ümberringi toimus. See häiris mind tohutult ega lasknud rahus olla. Murede koorem surus mind kokku ja tegi mind „väikeseks“. Nii väikeseks, et mul tuli tahtmine maailma eest peitu pugeda. Kui hakkasin iseendasse vaatama, endaga kontakti looma, vabanedes kõigest väljastpoolt tulevast ja olles oma energias, sain aru, kui tasakaaluka, rahuliku ja harmoonilise olemusega ma loomu poolest tegelikult olen.

Tasakaalus inimene ei reageeri üle, ta jääb enese keskmesse mistahes situatsioonis, ega lase end mõjutada välistest olukordadest. Uskuge – see on täiesti saavutatav.

Inimese keha on tundlik organ, mis annab sulle kogu aeg informatsiooni ümbritseva kohta. See tähendab, et sina inimesena võid tajuda teiste inimeste mõtteid, tundeid, emotsioone ja kõike, mis nende sisemaailmas toimub. Juhul, kui sa seda ei teadvusta, on lihtne sattuda ärevusse või end halvasti tunda. Kui hakkad teadvustama asjaolusid, mis sind häirivad, saad võimaluse neid muuta. Selle tegemiseks on erinevad tööriistad, mida õpetan oma seanssidel ja kursustel.

Kes on Monika Palm?

Monika Palm (Foto Karen Härms)

Vabastava hingamise terapeut ning Tasakaalukeskuse eestvedaja Monika Palm on sündinud 1970. aastal Rakveres, õppinud meditsiinikoolis, töötanud haiglas ning omandanud hiljem ka kõrgema juriidilise hariduse. Elu keerdkäigud on andnud talle impulsi eneseotsinguteks ja huvi vaimse maailma vastu, et paremini mõista iseennast, teisi ja meie ümber toimuvat. “Oma sisemise rahu ja südametee kutsumuse leidsin alles siis, kui eneseotsingud vaimse arengu teel tõid mind siia, kus ma praegu olen – tegelema inimestega, neid toetama, abistama ja tervendama,” räägib ta. Monika sõnab, et tema sooviks on aidata inimestel terveneda nii energeetilisel, emotsionaalsel kui ka füüsilisel tasandil ja vabastav hingamine on selleks suurepärane võimalus.

Ta kinnitab, et kui õpime hingama õigesti ja teadlikult, omandame oskuse juhtida ennast sinna, kus tahaksime oma elus olla, mida tahaksime oma elus näha, saavutada ja kogeda. “Kui õpid teadlikult hingamist juhtima, oled võimeline juhtima ka oma elu. Praktilistele kogemustele tuginedes võin öelda, et ilma probleemse päästikuta ei näe inimesed tavaliselt põhjust midagi muuta, sest pealtnäha võib tunduda, et kõik on hästi,” tõdeb ta ja lisab, et hingamine on olnud ka talle endale suureks abiks elu keerdkäikudest väljatulekul.

Monika on oma hingamisteraapia meetodite ja praktikate abil aidanud väga paljudel inimestel leida lahendusi igavikulistele teemadele ja käegakatsutavatele igapäevastele muredele. Tema toetusel ja kaudsel või otsesel juhendamisel on võimalik igaühel parandada oma meeleseisundit ning lisada jõudu juba alustatud protsessidele. Monika harjutused vabastavad ja annavad inimestele tiivad!

Eksklusiiv­intervjuu

Kuidas Te oma teekonnal teraapiateni jõudsite? Mis andis tõuke eneseotsinguteks?

Minu eneseotsingud algasid mitu aastat tagasi ja nagu enamikul inimestest, olid tõukeks elus üsna rasked ajad. Olukord oli väga segane, sealhulgas seoses lastega – minul on üks laps ja mehel kaks last. Lisaks sellele oli mu ema raskelt haige. Ma mõistsin, et olen oma eluga täiesti vales kohas. See ei pannud minu hinge helisema ja seetõttu tõi elu mulle kõik need situatsioonid ühel ajal ette. Ma lihtsalt olin sunnitud sügavamalt endasse vaatama. Eelkõige pidin otsima põhjust, miks need asjad nii on, endast, mitte väljastpoolt. Mõistsin, et olin oma valikud teinud puhtalt teiste inimeste ja ühiskonna arusaamade järgi. Need ei olnud tegelikult minu enda sisemised soovid. Iseenesest ei jookse miski mööda külge maha ja ma ei saa öelda, et mu otsused olid üdini kasutud, aga see ei olnud see, mis minu hinge toitis. Ma tajusin, et otsin midagi – aga mida, seda ma veel ei teadnud.

Elame suures osas teiste mõjuväljas ja väga vähe iseendana. Kuidas seda muuta?

Ma toon näite enda põhjal. Kunagi arvasin, et ma olen reageeriv, kogu aeg muretsesin, pabistasin. Mulle läks korda kõik, mis tuli väljastpoolt, ja see häiris mind tohutult, ei lasknud mul üldse rahulikult olla. See kõik tegi mind väikseks ja mul oli tunne, et poeks maailma eest peitu. Kui hakkasin endaga tegelema ja endaga kontakti looma, olin oma energias, siis see puhastas ära kõik muud energiad. Ma sain aru, kui tasakaalukas, rahulik ja harmooniline ma oma olemuselt tegelikult olen. Mida see siis tähendab? Loomulikult on inimesed erinevad – mõni on n-ö paksu nahaga, kuid teine jällegi on võib-olla kogu aeg tajunud, nagu minagi. Ta on tunnetanud, aga ta pole võib-olla kõiki nüansse teadvustanud. Võib-olla see inimene kuskil sügaval sisimas teab, et see nii on, aga ta lihtsalt ei oska seda esile tuua ega selleks muutusi luua.

Inimese keha on tõepoolest tundlik organ, mis annab pidevalt informatsiooni ümbritseva kohta. Ehk sina inimesena võid tajuda teiste inimeste mõtteid, tundeid, emotsioone ja kõike, mis nende sisemaailmas toimub. Kui sa seda ei teadvusta, siis on väga kerge mõelda, et appi, mul on halb olla või issand, mul jälle siit valutab, mul on jälle madalseis või miks ma nii palju muretsen ja jälle mul on ärevushoog jne. Kusjuures ärevus on teema, millega ma valdavalt tegelen: ärevus ja depressioon on suures osas inimese teadmatus sellest, mida ta tajub – mitte sada protsenti, aga ikkagi suurelt osalt. Minu meelest võiks selline energiaõpetus juba koolis olla, sest see ei ole nii keeruline. Lapsed haaravad seda lennult.

See ongi see, mida ka mina õpetan, nii seanssidel kui ka kursustel, vastavalt sellele, kuidas kellelgi on vaja. Üks näide tööriistast ongi küsimus, et kellele see tunne kuulub. Kui tunne hakkab hajuma, ära minema, siis saadki aru, et see tuleb kuskilt mujalt ja oled teadlik millestki muust. See justkui saadabki tunde tagasi sinna, kust see tuli. Sul ei ole vaja täpselt teada, kust see tuli. See vabastab sind sellest ja asemele tekib ruum ehk kergus. Sa oled küll mingitest asjadest teadlik, aga see ei jää sinu külge kinni. Teadmatusest võib see aga sinu külge kinni jääda. Ehk kui mõtled, et tunned jälle ärevust, paha on olla, pea valutab või seljas on jälle pinged, siis seda sinu keha ka loob. Kui sa usud, et see tunne on sinu oma, siis seda sa ka saad ja lood.

Kuidas luua rohkem rahu igal tasandil, ka ühiskonnas?

See küsimus ise juba hakkab rahu looma. Me ei otsi vastust, vaid see avab meie jaoks võimalusi. See on suur väljakutse – õppida olema koos ühes riigis, arvestades kõiki erinevusi. Me räägime Eesti riigist, aga tegelikult tuleb õppida koos olema kogu maailma erisustega. Parimad lahendused tulevad siis, kui me õpime asju vastu võtma, lubada olla ka teistsuguste arusaamadega inimestel. Me ei pea kõigiga sajaprotsendiliselt nõustuma, aga me ei pea nendega ka võitlema. Me ei saa võideldes reaalsust muuta. Kui tahad ühiskonnas muuta midagi ilusamaks, siis alusta sellest, mis sind õnnelikuks teeb. See on väga suur panus, et ühiskonnas saaksid muutused ilmuda.

Suur muutus saab alguse väikestest sammudest. Üks inimene korraga. Kunagi mõtlesin: „Oleks kas või üks inimene…“ Mul oli nii suur soov aidata! Inimesed, kes on minu juures endale tuule tiibadesse saanud, tahaks ka kohe kõiki aidata. See ei ole aga alati kõige arukam, sest inimene peab vastu võtma selle abi, mida sa pakud. Soovisingi vähemalt ühte inimest, keda ma päriselt tajuksin ja oleksin talle panuseks sellega, mida ma teen. Nüüdseks on neid inimesi olnud väga palju. Tagasiside on alati olnud väga ilus ja kena. Häid sõnu on olnud palju, kuigi eestlased on tagasihoidlikud. See ongi missioon, et läbi selle toetuse ühele inimesele saaksid muutused ka ühiskonnas ükskord nähtavale tulla.

Milliseid praktikaid soovitate, et oma ellu rohkem tasakaalu luua?

Soovitan kindlasti teadliku hingamise harjutusi ja energeetilisi harjutusi. Hingamisharjutusi on palju erinevaid, igaühel oma eesmärk ja suunitlus. Mina olen nii vabastava kui ka teadliku hingamise treener ning toetaja. Teadliku hingamise harjutused on pigem lühemat laadi. Vabastav hingamine on pikk protsess, mida ma ei soovitaks kodus teha, sest sellega võivad tekkida ka aistingud, mille peale inimene võib ehmuda.

Teadliku hingamise harjutused, näiteks 20 ühendatud hingetõmmet, on aga klassika, mida võiks iga inimene kodus teha. Seda harjutust võib teha nii istudes kui ka pikali olles. Autoroolis teha ei soovita, pea võib hakata ringi käima, kuna aju saab hapnikku rohkem kui tavaliselt. Seda võiks teha läbi avatud suu. Ei pea sügavalt hingama, aga kui on soovi, siis võib täiskopsuga hingata. Sule silmad, siis on mõnusam. Pause hingamiste vahel ei ole ja hinga natuke sügavamalt kui tavaliselt. Nii tuleb teha 20 korda. Vahepeal võib ka neelatada, kui vaja. Kui 20 korda saab täis, siis mine rahulikult üle tavalisele hingamisele. Tunneta, mida energia sinus teeb. Selline hingamine lõdvestab, vabastab, avardab. Sellist hingamisviisi võib teha siis, kui näiteks miski häirib või kui oled väsinud.

Enne hingamist võid näiteks teha ka taotluse, mida sa sellise energiavoolu loomisega soovid luua, sest kui me teeme taotluse, siis see suunab energiat. Sa lood sellise hingamisega hingamis- ja energiavoo, mis hakkab looma seda, millele taotlus on suunatud. Seda harjutust saab teha ka töölaua taga. Kui tunned, et oled pinges, tahad avarust või kergust, siis see on üks võimalus, kuidas seda saavutada. Kindlasti on erinevaid võtteid ja meetodeid veelgi. Hingamine teeb kehaliselt olemise mõnusaks ja ka tugevdab tervist väga palju.

Monika Palmi tsitaadid

Meedia­kajastused

Valik kajastusi
Kõik kajastused

29. juuni 2023

BUDUAAR - MONIKA PALM: looduses kõndimisel ja teadlikul hingamisel on imeline mõju

BUDUAAR - MONIKA PALM: looduses kõndimisel ja teadlikul hingamisel on imeline mõju

07. juuni 2023

POSTIMEES - 3 hingamisharjutust, mis tõstavad tuju ja aitavad endast hoolida

POSTIMEES - 3 hingamisharjutust, mis tõstavad tuju ja aitavad endast hoolida

25. oktoober 2022

DELFI - Mitte miski ei paku enam huvi või hoopis kõik ärritab? See väike harjutus aitab pinged maha võtta

DELFI - Mitte miski ei paku enam huvi või hoopis kõik ärritab? See väike harjutus aitab pinged maha võtta

22. oktoober 2022

ÕHTULEHT - HÜVA NÕU | Miks mõned inimesed saavutavad edu pea kõiges, aga teistel justkui ei õnnestu miski?

ÕHTULEHT - HÜVA NÕU | Miks mõned inimesed saavutavad edu pea kõiges, aga teistel justkui ei õnnestu miski?

KÕIK KAJASTUSED

  1. MONIKA PALM: looduses kõndimisel ja teadlikul hingamisel on imeline mõju – 29.06.23 Buduaar
  2. 3 hingamisharjutust, mis tõstavad tuju ja aitavad endast hoolida – 08.06.23 Raamatud/Postimees
  3. Hingamisharjutus, mida saab teha jalutades, et oma mõtteid klaarida – 25.05.23 Raamatud/Postimees
  4. Hingamisharjutus, mis aitab armastust vastu võtta – 15.02.23 Raamatud/Postimees
  5. HÜVA NÕU | Vähenda ärevust selle lihtsa teadveloleku harjutusega – 07.11.22 Õhtuleht
  6. LUGEDA ON MÕNUS ⟩ 3 raamatusoovitust neile, kes otsivad enesearenguks tuge – 02.11.22 Raamatud/Postimees
  7. Mitte miski ei paku enam huvi või hoopis kõik ärritab? See väike harjutus aitab pinged maha võtta – 25.10.22 Naistekas/Delfi
  8. HÜVA NÕU | Miks mõned inimesed saavutavad edu pea kõiges, aga teistel justkui ei õnnestu miski? – 22.10.22 Õhtuleht
  9. Hingamisterapeut Monika Palm: sina ei vastuta teiste inimeste valikute ega emotsionaalsete seisundite eest – 17.10.22 Raamatud/Postimees
  10. Hingamisharjutus, mis aitab leevendada pingeid õlgadest ja kaelast – 06.10.22 Hingele/GoodNews
  11. Hingamisterapeut: see, kuidas sa hingad, väljendab sinu võimekust elada – 28.09.22 Delfi/Naistekas
  12. Hingamisharjutus, mis aitab vabastada kehast pinged, raskustunne ja valud .– 15.09.22 Raamatud/Postimees
  13. RETRIIDI KOGEMUSLUGU I Monika Palm: enesele pühendatud aeg on hindamatu väärtusega – 17.08.22 Hingele/GoodNews
  14. Kolm hommikurutiini: naerata, ole endaga hea ja hinga! – 16.08.22 Hingele/Goodnews
  15. Hingamisharjutus, mis aitab iseennast usaldama õppida –07.22 Raamatud/Postimees
  16. Võhm väljas? See hingamisharjutus aitab sul energiataset tõsta – 15.07.22 ee
  17. Hingamisterapeut jagab kahte harjutust: lõdvestumiseks ja meele selgeks hoidmiseks – 15.07.22 Naistekas/Delfi
  18. HÜVA NÕU | Kui puhata, siis täiega! Nende nippidega saad teha pea tühjaks segavatest või negatiivsetest mõtetest – 05.07.22 Õhtuleht
  19. Kolm lihtsat hommikurutiini, mis panevad sind ennast rohkem armastama – 30.06.22 Raamatud/Postimees
  20. 12 mõtet, kuidas keeruliste aegadega toime tulla – 03.06.22 Raamatud/Postimees
  21. 10 head mõtet, kuidas elada tasakaalukamalt – 21.05.22 Raamatud/Postimees
  22. Terapeut avaldab kolm nutikat investeerimissoovitust: kui vaadata selle rahalist väärtust, siis nüüd on see kasvanud mitu korda – 21.05.22 Naistekas/Delfi
  23. TUNNED, et ei julge keerulisel ajal olla rõõmus? Terapeut Monika Palm annab nõu, kuidas endas siiski rõõmu hoida – 02.05.22 Buduaar
  24. LISATUD HINGAMISHARJUTUS I Vähenda elektromagnetväljade kiirguse mõju selle maandava hingamisharjutusega – 02.05.22 Hingele/GoodNews
  25. HÜVA NÕU | Kuidas tuua oma ellu armastust ja positiivsust? – 14.04.22 Õhtuleht
  26. Kolm hingamisharjutust, mis aitavad valudest lahti saada – 07.04.22 Raamatud/Postimees
  27. Lihtsaid nõuandeid, kuidas hingates pingeid vabastada ja stressi leevendada – 04.03.22 Raamatud/Postimees
  28. RAHU NIMEL I Hingamisharjutus, mis aitab jääda rahuseisundisse – 04.03.22 Hingele/GoodNews
  29. Enesearmastuse ABC: tundub midagi lumehelbekestele? Kui kõik veab viltu, on see esimene, mis korda ajada – 27.02.22 Naistekas/Delfi
  30. Kolm hingamisharjutust, mis aitavad ärevatel aegadel rahuneda – 25.02.22 Raamatud/Postimees
  31. ALGAS UUS NÄDAL I Nõuandeid, mida teha, et see nädal tuleks suurepärane – 21.02.22 Hingele/GoodNews
  32. Hingamisharjutus, mis aitab ärevuse korral iseendasse tagasi tulla ja lõdvestuda – 18.02.22 Raamatud/Postimees
  33. Hingamisharjutus, mis aitab teiste hinnangutest vabaneda – 08.02.22 Raamatud/Postimees
  34. LUGEJATE KOGEMUSED ⟩ Kui sa ei oska õigesti hingata, siis ei oska sa elada – 30.01.22 Raamatud/Postimees
  35. HINGA JA ELA I Hingamisharjutus, mida saab teha looduses – 29.01.22 Raamatud/Postimees
  36. KASULIK HARJUTUS: puhasta keha hingamise abil – 28.01.22 Liigume/Õhtuleht
  37. Raske lõdvestuda ja magama jääda? Abi võib olla nendest hingamisharjutustest – 25.01.22 Raamatud/Postimees
  38. VÕTA AEGA UNISTAMISEKS I Terapeut Monika Palm annab nõu, miks ja kuidas unistada – 23.01.22 Hingele/GoodNews
  39. NIPINURK: Me kõik sisaldame nais- ja meesenergiaid: kuidas neid tasakaalustada? – 10.01.22 Buduaar
  40. TEE PROOVI ⟩Närvilisus ja ärrituvus ei lase rahulikult olla? See ülilihtne hingamisharjutus võib aidata – 04.01.22 Raamatud/Postimees
  41. Millist 2022. aastat sina luua soovid? Hingamisteraapiad aitavad väestada oma soove – 03.01.22 Hingele/GoodNews
  42. Turguta oma keha hingamise abil: vabane negatiivsetest emotsioonidest – 02.01.22 Hingele/GoodNews
  43. 5-MINUTILINE HARJUTUS I Hingamisharjutus, mis aitab hoida fookust ning vabaneda segajatest – 25.12.21 Hingele/GoodNews
  44. 10 head mõtet raamatust «Hinga ja ela!» – 19.12.21 Raamatud/Postimees
  45. KASULIK HARJUTUS: puhasta keha hingamise abil – 17.12.21 Liigume/Õhtuleht
  46. Ärkad hommikuti stressis ja ärevana? See on lihtne ja efektiivne viis end kiirelt rahustada – 17.12.21 Naistekas/Delfi
  47. Sa ei näe unenägusid? See hingamisharjutus võib aidata neid näha – 05.12.21 Raamatud/Postimees
  48. NIPINURK: Pea valutab või oled närviline? Proovi seda hingamisharjutust – 04.12.21 Buduaar
  49. Kolm kogemust: kuidas teadlik hingamine muudab elu – 18.11.21 Raamatud/Positmees
  50. PROOVI JÄRELE ⟩See hingamisharjutus aitab luua loovama päeva – 12.11.21 Raamatud/Postimees
  51. NIPINURK: KUIDAS muuta negatiivseid mõttemustreid positiivseks? Proovi seda harjutust! – 11.11.21 Buduaar
  52. MÄNGULINE HINGAMISHARJUTUS I Roosa on armastuse energia värv! Mõtle roosalt ja hinga roosalt – 11.11.21 GoodNews
  53. HARJUTUS I Hingamisharjutus, mis võib olla abiks depressiooni korral – 02.11.21 GoodNews
  54. Tunned, et oled lukus? Hingamine aitab avada meeli – 29.10.21 Raamatud/Postimees
  55. Hingamisharjutus, mis aitab seljavalude korral – 24.10.21 GoodNews
  56. See lihtne harjutus aitab oma traumadele otsa vaadata ja end paranemisel toetada – 23.10.21 Raamatud/Postimees
  57. PROOVI JÄRELE ⟩Teadlik hingamine aitab muuta elu paremaks ja tervemaks – 18.10.21 Raamatud/Postimees
  58. Hingamisharjutus, mis võib olla abiks depressiooni korral – 22.09.21 Raamatud/Postimees
  59. NIPINURK: Und ei tule? See hingamisharjutus aitab magama jääda – 22.09.21 Buduaar
  60. See lihtne nipp aitab õppida end paremini väljendama – 13.09.21 Buduaar
  61. NIPINURK: Kuidas luua sisemist rahu ning olla endaga paremini kontaktis? – 12.09.21 Buduaar
  62. Hinnanguvabadus aitab muutuda ja olla positiivsem – 10.09.21 GoodNews
  63. HÜVA NÕU | Oled oma probleemidega sügavalt puntras? Siin on lihtne harjutus, mis rahustab närve ning vabastab stressist.  – 06.09.21 Õhtuleht
  64. Kuidas hingates vabastada kehast pinged, raskustunne ja valud? – 06.09.21 Raamatud/Postimees
  65. NIPINURK: TEE SEDA lihtsat harjutust hommikul ning päev tuleb ilus ja särav – 05.0.21 Buduaar
  66. Terapeut Monika Palm: kui õpid teadlikult hingamist juhtima, oled võimeline ise juhtima ka kogu oma elu – 04.09.21 GoodNews
  67. Sul on raskusi iseenda usaldamisega? See on suurepärane harjutus, mis aitab sul endaga rahu teha – 15.08.21 Naistekas/Delfi
  68. VIDEO ⟩ Hingamisharjutus, mis aitab endast rohkem hoolida – 14.08.21 Raamatud/Postimees
  69. VIDEO! Hingamisharjutus iseenda usaldamise õppimiseks – 14.08.21 Hingele/GoodNews
  70. HINGA JA ELA I Monika Palm selgitab, kuidas hingates oma elu juhtida – 11.08.21 Hingele/GoodNews
  71. VIDEO I Soovid kontrollida emotsioonide laviini? See hingamisharjutus aitab – 07.08.21 Hingele/GoodNews
  72. VIDEO ⟩ Hingamisharjutus, mis mõjutab sinu õnnelik olemist – 06.08.21 Raamatud/Postimees
  73. Minu suvemaitsed: hingamisterapeut Monika Palm teeb talveks purki suviseid maitseid täis letšot – 26.07.21 Oma Maitse/Delfi
  74. Hingamisharjutus, mis aitab hoida fookust ning vabaneda segajatest – 04.07.21 Raamatud/Postimees
  75. Võhm väljas? See hingamisharjutus aitab sul energiataset tõsta – 04.07.21 Liigume/Õhtuleht
  76. Hingamine on elujõud: see lühike hingamisharjutus avab su kõige uue vastuvõtmisele – 03.07.21 Hingele/GoodNews
  77. NIPINURK: Hingamisharjutus, mis loob sisemist rahu – 02.07.21 Buduaar
  78. HÜVA NÕU | Hingamispraktika, mis süvendab ühendust loodusega ja avab keha energeetiliselt – 24.06.21 Õhtuleht
  79. Muremõtted painavad? Proovi hingamisharjutust, mis aitab maha rahuneda – 22.06.21 Raamatud/Postimees
  80. 4 hingamisharjutust golfimängijale – 18.06.21 Ajakiri Golf
  81. Sisemise rahu poole: see hingamisharjutus aitab luua rahu enda sees – 08.06.21 Terviseleht
  82. Päike särab! Loe, kuidas see enda kasuks tööle panna – 04.06.21 Naistekas/Delfi
  83. Tee endale pai! See hingamisharjutus aitab enesest rohkem hoolida – 03.06.21 Hingele/GoodNews
  84. VIDEO I Oled närvis? Monika Palmi hingamisharjutus lõdvestumiseks raamatust “Hinga ja ela” – 28.05.21 Hingele/GoodNews
  85. Vaata videot ja proovi järele! Monika Palmi näitab lõdvestumiseks lihtsat hingamisharjutust – 23.05.21 Raamatud/Postimees
  86. Ilmus vabastava hingamise terapeudi Monika Palmi praktiline hingamisraamat – 22.05.21 Hingepeegel
  87. OLE HETKES ⟩ Hingamisharjutus, mis aitab luua kohalolekut – 17.05.21 Raamatud/Postimees
  88. Tunned, et elus on rõõmu vähe? Proovi hingamisharjutust, mis aitab seda suurendada – 10.05.21 Raamatud/Postimees
  89. Pinged keerlevad peas? See hingamisharjutus aitab tulla iseendasse ja lõdvestuda – 30.04.21 Raamatud/Postimees
  90. Kuidas tunda igast päevast rõõmu? Proovi seda hingamisharjutust – 23.04.21 Raamatud/Postimees
  91. Nõrk ühendus Maaga toob kaasa kehva enesetunde: see hingamisharjutus aitab end maandada – 22.04.21 Hingele/GoodNews
  92. Raske keskenduda? See hingamisharjutus aitab fookust hoida – 20.04.21 Liigume/Õhtuleht
  93. Hingamisharjutus, mis aitab eneseusaldust kasvatada – 18.04.21 Raamatud/Postimees
  94. KUIDAS OLLA ÕNNELIK? See hingamisharjutus aitab emotsioone kontrollida ja õnnelikumaks saada – 16.04.21 Hingele/GoodNews
  95. ÕHUS ON ARMASTUST ⟩ Hingamisharjutus, mis aitab armastust paremini vastu võtta ja jagada – 15.04.21 Raamatud/Postimees
  96. Hingamisharjutus: suurenda oma sisemist väge ja enesekindlust – 11.04.21 Raamatud/Postimees
  97. NIPINURK: HINGAMISHARJUTUS, mille abil vabaned ärevusest – 10.04.21 Buduaar
  98. Hingamisharjutus: suurenda oma sisemist väge ja suurenda oma enesekindlust! – 10.04.21 Hingele/GoodNews
  99. „PUUDUTA MIND“ 178. SAADE | Hingamisterapeut soovitab: ära raiska oma energiat teiste reageeringute analüüsimisele – 09.04.21 Õhtuleht
  100. Hingamisharjutus, mis aitab märgata iseenda vajadusi – 05.04.21 Raamatud/Postimees
  101. JUBA TÄNA! I Energeetilise väestamise õhtu, mis aitab tuua imelised muutused – 05.04.21 Hingele/GoodNews
  102. Ärevus ja muremõtted tekitavad raskusi magamajäämisega? Proovi seda hingamisharjutust! – 04.04.21 Pere ja Kodu/Delfi
  103. HÜVA NÕU | Lihtne harjutus, mis katkestab negatiivsete mõtete tsükli – 03.04.21 Õhtuleht
  104. Negatiivsed mõtted painavad? See hingamisharjutus aitab need peatada – 02.04.21 Hingele/GoodNews
  105. VIDEOESITLUS ⟩ Hingamisterapeut Monika Palm esitles raamatut teadlikust hingamisest – 01.04.21 Raamatud/Postimees
  106. VIDEO I Monika Palm esitles raamatut „Hinga ja ela” – 01.04.21 Hingele/GoodNews
  107. Raamatu «Hinga ja ela» autor Monika Palm korraldab tasuta hingamiskursuse – 31.03.21 Raamatud/Postimees
  108. Kodukontor ajab hulluks? Aeg on lõunapausiks – see lihtne harjutus aitab sul uue hooga jätkata – 25.03.21 Naistekas/Delfi
  109. HÜVA NÕU | Hingamisharjutus, mis käivitab kehas õnnehormoonide tootmise – 23.03.21 Õhtuleht
  110. Hingamisharjutus, mida saab teha looduses – 23.03.21 Raamatud/Postimees
  111. HINGA JA ELA I Siiras lahkus ja hoolivus on tervendavad! Sisemise naeratuse hingamispraktika – 22.03.21 Hingele/GoodNews
  112. NIPINURK: KUIDAS oma ellu armastust hingata – 20.03.21 Buduaar
  113. HINGA JA ELA ⟩ Hingamisharjutus, mis hoiab meele selgena ja toob südamesse rahu – 19.03.21 Raamatud/Postimees
  114. Kuidas hingamisega suhteid parandada? Terapeut annab nõu: hinga sisse ja soovi endale seda, mida vajad – 19.03.21 Pere ja Kodu/Delfi
  115. «Hinga ja ela» autor Monika Palm: ärkasin alles siis, kui olin oma probleemidega sügavalt puntras ja toimuv tegi kõvasti haiget – 08.03.21 Raamatud/Postimees
  116. Raamat hingamisest: praktilised harjutused oma tervise ja heaolu nimel – 07.03.21 Liigume/Õhtuleht
  117. UUS RAAMAT I Vabastava hingamise terapeut Monika Palm andis välja praktilise hingamisraamatu – 24.02.21 Hingele/GoodNews
  118. Ilmus vabastava hingamise terapeudi Monika Palmi praktiline hingamisraamat – 23.02.21 Raamatud/Postimees
  119. Vabastava hingamise terapeut Monika Palm kirjutas käsiraamatu «Hinga ja ela!» – 08.02.21 Raamatud/Postimees

Jah, soovin raamatut

Monika Palm. Hinga ja ela

MONIKA PALM

Hinga ja ela!

Vabastava hingamise terapeudi Monika Palmi raamat „Hinga ja ela!“ on praktiline abimees kõigile, kel on huvi tervendava hingamise harjutuste vastu, nii algajaile kui ka edasijõudnuile. Raamatusse on koondatud iseseisvalt praktiseerimiseks 60 lühikest teadliku hingamise harjutust koos tutvustusega. 

Monika Palm. Hinga ja ela - avatud

Aitäh!

Armas lugeja! Aitäh, et valisid raamatu “Hinga ja ela!”.

Võime hingata on tõeline kingitus. Sellest saab alguse kõik, mida Sa vajad mistahes muutusteks oma elus – olgu selleks rohkem elujõudu, parem tervis, suurem teadlikkus, ehedam ühendus iseendaga, võimekuse kasv, parimad lahendused ja võimalused. Ärka igal hommikul üles tänutundega, kuna Sinu kasutuses on selline imeline aare nagu hingamine.

Soovime, et raamatus olevad harjutused toetaksid Sind ja kannaksid Sind kergusega edasi elus siis, kui Sa seda kõige rohkem vajad.

Oleme tänulikud, kui leiad siit raamatust enda jaoks midagi kasulikku ja abistavat.

Sisse hingates: „Ma hingan sisse kingitust.“
Välja hingates: „Ma hingan välja tänulikkust.“

Hinga ja ela!

Armastuse ja tänutundega

Monika Palm ja Monika Kuzmina

Monika Kuzmina ja Monika Palm (Foto Karen Härms)

Raamatu valmistasid südamega

Võta ühendust

Monika Palmi kontaktandmed

+ 372 528 2331

info@tasakaalukeskus.ee

Arvustused

Ole esimene, kes hindab toodet “Monika Palm. Hinga ja ela!”

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Sarja ELU EEST tutvustus

Varem või hiljem muutuvad meie elus aktuaalseks filosoofilised ja eksistentsiaalsed küsimused, mis annavad edasiliikumiseks vajalikke vastuseid ja lahendusi – mis on meie elu missioon, kuidas leida üles oma sisemine rahu ja rõõm, kes me päriselt oleme, kuidas leida oma elu kutsumus, millest/kellest peaksime elus lahti laskma, milline on meie elu tõeline tõde või miks me üleüldse siia ilma sündisime? Vahel jõuame vastusteni läbi raskete elukogemuste ja kannatuste, mõnikord suunab meie eluteed kellegi hea sõna ja nõuanne või pakub lahenduse raamat, koolitus või teraapia.

Raamatusari “Elu eest” sündis inspireerituna inimestest, kes tegutsevad parema elu nimel ja seisavad tervema ELU EEST. Nemad ongi meie raamatute kangelased. Nad on tänu oma elukogemusele, õpingutele ja praktikatele jõudnud teadmisteni, mida jagades aitavad ka kaasteelistel leida üles iseennast, oma sisemist rahu ja rõõmu ning elada lihtsalt täisväärtuslikumat elu.

Sari Elu Eest
Raamat Hinga ja Ela (Foto Karen Härms)
Kirjastus GoodNews