flexile-white-logo
0
Ostukorvis ei ole tooteid.
Ela ja küsi

29,00 

Sissevaade raamatusse

Q

TOIVO NIIBERG

Ela ja küsi!

Toivo Niibergi „Ela ja küsi!“ on justkui isiklik „tark mees taskus“, kes annab nõu, mis kasulik ja lihtsasti rakendatav. Raamatus käsitletakse teemasid, mis on aktuaalsed inimese kogu elukaare jooksul alates enesekehtestamisest kuni väärikalt vananemiseni. Raamatu autor on hinnatud õppejõud ning psühholoog, lisaks sadade raamatute autor või kaasautor. „Ela ja küsi!“ on aga esimene teos, mis annab edasi hinnatud terapeudi ja koolitaja teadmisi niivõrd mitmekülgselt. „Ela ja küsi!“ sisaldab 500 põnevat küsimust, mida on Toivo Niibergile esitatud tema loengutes ja seminarides. Raamatusse on oma tee leidnud ka Ivo Ivari muhedad mõtteterad.

29,00 

 Autor: Toivo Niiberg

 Korrektuur: Sirje Raenok

 Toimetaja: Sirje Raenok

 Kujundaja: Ain Kuuseok

 Köide: Pehme

 Lehekülgi: 456

 Sari: ELU EEST

 Suurus: 148 x 210 x 23 mm

 ISBN: 978-9916-9612-1-6

 Ilmumisaasta: 2021

 Lugemisaeg: 5h 46min

 Tiraaž: 1000

Head mõtted raamatust

Ela ja küsi! tutvustus

Ela ja Küsi (Foto Karen Härms)

Raamatust „Ela ja küsi! 500 elulist küsimust“ leiab essentsi hinnatud õppejõu, psühholoogi ja terapeudi Toivo Niibergi teadmiste- ja kogemustepagasist. Autori või kaasautorina enam kui 100 raamatut ja 1000 artiklit kirjutanud Niiberg on käesolevasse teosesse koondanud talle loengutel ja seminaridel esitatud sagedasemad küsimused. Need on teemad, mis inimesi päriselt puudutavad ja kõnetavad.

Niiberg, kes nimetab ennast elu gurmaaniks – ja soovitab seda olla ka kõigil teistel –, ütleb, et ükski küsimus ei ole rumal ja igale küsimusele vastamine arendab igati ka vastajat ennast, seades ka talle ette uued küsimused. „Kui otsid vastuseid elulistele küsimustele minapildi, enesekehtestamise, eluga toimetuleku ja eneseabi, laste, õnnelikkuse ja positiivsuse teemal, siis loodan, et see raamat on heaks teekaaslaseks,“ on autor ise raamatu kohta kirjutanud. „Tänapäeval võib internetiavarustest leida vastuse igale küsimusele ja tõestada just seda, mis kellelegi näib tõene või mis teda teatud olukorras toetab. Olen püüdnud vastustes olla aus, viidata autoritele ja teaduslikele avastustele, aga jätnud ka lugejale enda arendamiseks hingamisruumi.“

Niibergi „Ela ja küsi! 500 elulist küsimust“ suunab avatud diskussioonile, puudutades nii „pehmeid“ teemasid, nagu õnnelikkus, eneseabi, abielu ja suhted, aga vaatab otsa ka nt vananemisele, surmale, laste kasvatamisega seotud probleemidele jm. Kokku on raamatus 11 mahukat peatükki, mis pakuvad huvitavaid sissevaateid inimese elu eri etappidesse kogu tema elukaare ulatuses. 500 küsimust koos 500 huvitava, ammendava, ent edasisele uurimis- ja mõttetööle ruumi jätva 500 vastusega moodustavad kokku elu käsiraamatu, kust leiab hüva nõu igas vanuses lugeja.

Peatükid

Jah, soovin raamatut

Ela ja küsi. 500 elulist küsimust

TOIVO NIIBERG

Ela ja küsi!

Raamatust „Ela ja küsi!“ leiab vastused kõige põnevamatele, põletavamatele, tähenduslikematele ning sisukamatele küsimustele, millega kogu oma eluea jooksul kokku puutud. See on pikaajaline teekaaslane ja tark mees taskus!

Toivo Niiberg. Ela ja küsi - avatud

3 kõige põnevamat

küsimust ja vastust

Mis on suurim õnn?

Huvitav, et elu me alustame endale mõistetamatu ja teistele tajutava ning peamiselt just nendele rõõmu ja õnne pakkuva vastsündinu rolliga. Suurim õnn oleks elu lõpus surra täie mõistuse juures ja õnnelikuna, olles edukalt etendanud kõiki enda valitud (ka elu poolt peale surutud) rolle kuni viimase, paratamatu vaatuseni, valmistades nii teistele veidi inimlikku kadedust. Martin Seligman toob välja kolm elukvaliteedi mõistet:

  • Hea elu, see on oma loomuomaste võimete kasutamine selleks, et saavutada rahuldust elu peamistel aladel.
  • Mõtestatud elu: sünnipäraste võimete ja vooruste rakendamine millegi teenistusse, mis on suurem teist endast.
  • Täisväärtuslik elu tähendab positiivseid emotsioone nii seoses mineviku kui tulevikuga. Tähendab positiivsete emotsioonide nautimist, ohtrat rahuldust oma kaasasündinud võimetest, nende võimete rakendamisest millegi suurema heaks, et elu saaks mõtte.

Lisaks Seligmanile on uuringud näidanud, et sõprus teeb inimesed õnnelikuks ja tagab pikema eluea. Üksindus, vastuoksa, tõstab stressihormoonide taset, röövib une ja ründab immuunsüsteemi ning mida vanemaks saame, seda enam on löögi all ka meie vaimne võimekus. Suures plaanis võib öelda, et sõprussuhted on meile sama tähtsad kui õhk, mida hingame. Intiimsuhete kõrval saavad need aga teenimatult vähe tähelepanu. Võtame sõprust suurema iseenesestmõistetavusega, aga ka see vajab kestmiseks ühiselt veedetud aega ja enda jagamist. Ümbritse ennast inimestega, kes teevad sind õnnelikuks ning tee asju, mida armastad. Seega suurim õnn on omada lisaks kõigele veel 1−5 sõpra.

Ela ja Küsi (Foto Karen Härms)
Ela ja Küsi (Foto Karen Härms)

Millised seosed on tänapäevaks leidnud tõestamist meie vaimse ja füüsilise tervise vahel?

  • Stressis inimesed põevad raskemalt. Neile, kes väidavad, et nende elu on pingeline, saab kogetud äge insult 89% suurema tõenäosusega saatuslikuks kui neile, kellel enda sõnul stressi ei ole või on seda vähe.
  • Kõige tähtsam avastus, mida tänapäevaks on tõestatud, on kindlasti seos depressiooni ja haiguse vahel. Stress ja depressioon on omavahel väga tihedalt seotud, kuid keeruliste kanalite kaudu. Inimesed, kes on lastena depressiooni all kannatanud, kannatavad erinevate haiguste tõttu ka hiljem oma elus. Sellel on mitmeid põhjusi, näiteks sotsiaalsete kontaktide vähesus ja seltsimatus. Samas kui 30−50% kõigist juhtudest annab infarkt ka ise endast märku tugeva väsimusega.
  • Leiti, et ärevus, depressioon, viha, vaenulikkus ja agressiivsus on kõik astmat soodustavad ja süvendavad tegurid, kuid samuti liigne kinnisus ning enesesse tõmbumine. Seega on leitud seos stressi ja hingamisraskuste vahel. Järeldusena võib öelda, et alluvamad ja endasse tõmbunumad inimesed põevad suurema tõenäosusega astmat, samuti on mõjutajaks keskkond.
  • Emotsioonide mahasurumine leiti olevat põhjuslik faktor vähi kujunemisel. Sellega seotult on pakutud, et traumaatiline läbielamine võib põhjustada kaugeleulatuvaid mõjusid inimese tervisele, eriti kui inimene surub oma mõtted nendest läbielamistest alla.
  • Värskemate teadusuuringute järgi on vihahoogude ajal kõige suurema surve all meie süda, täpsemalt kogu kardiovaskulaarne süsteem.
  • Uinuda tuleb heade mõtetega. Kui kinnitad endale, et puhkad hästi ega võta muresid voodisse kaasa – hommik on õhtust targem −, tunned end hommikul suurepäraselt, sest seda su aju ju arvabki, mida sa talle sisendasid ja millise ülesande andsid. See toimib ka vastupidi − kui räägid pidevalt, kui väsinud sa oled, ja seda juttu kuuleb aju tänapäeval tihti, siis jaksadki vähem.

Mis teeb inimese tööl õnnelikuks?

2014. a ülemaailmse uuringufirma Gallup uuringu järgi käib maailmas tööl ligi 2/3 inimestest. Just nimelt „käib” tööl, ilma suurema entusiasmita, pühendumiseta – tööl puudub tähendus. Eesti pole selles osas muidugi erand, numbrid on umbes samad üle maailma. Ja kahjuks pole trend viimase paarikümne aasta jooksul muutunud – hoolimata sellest, et pühendumisest ja tähendusest räägitakse üha enam. „Töö tähendus on inimeste jaoks lihtsalt liiga väike,” ütleb üks uuringute tegija. Pärast 40 aastat tehtud uuringuid ja eksperimente teame, et töö tähendus väheneb või suisa kaob siis, kui inimesed ei saa teha tööd puudutavaid valikuid, puudub vaheldus, väljakutse, tagasiside tööle või kui puudub võimalus kaasa lüüa toote-teenuse ahelas algusest lõpuni. Kuid on ka ameteid, kus töötavate inimeste jaoks on tähenduse roll tugevasti juba ametisse endasse sisse kirjutatud, nagu õpetaja, kirikuõpetaja, kliiniline psühholoog, tuletõrjuja, hooldusõde, südamekirurg jne. Tähenduse otsimine ja leidmine tähendab olla loov ja vaba inimene. Mida rohkem inimene saab hea asja või teiste heaolu nimel panustada, seda tähendusrikkam on tema töö ja elu. Ja seda tulemuslikum ja õnnelikum ta on.

Õnnelikkuse määra tööl suurendavad veel:

  • positiivne mikrokliima
  • kui mõistad, et saad enam-vähem väärilist töötasu, mida loodad saada
  • kui tunned vastutust tööülesannete eest
  • piisav ja positiivne tagasiside
  • arenguvõimalus
  • selge premeerimissüsteem
Ela ja Küsi (Foto Karen Härms)

Kes on Toivo Niiberg?

Toivo Niiberg (Foto Kuma Foto)

Toivo Niiberg on nii hingelt kui ka kutsumuselt õpetaja, aga ka eluaegne õppija. Ta on lõpetanud viis kõrgkooli, omades loodusteaduste, aianduse ja psühholoogia teadusmagistrikraade. Sealjuures on ta olnud ka hinnatud õppejõuks mitmes Eesti kõrgkoolis (sh Tallinna Ülikoolis, Eesti Kunsti Akadeemias), kirg looduse ning aianduse vastu on ta viinud juhtivõpetajaks aga Räpina Aianduskooli. Lisaks sellele annab ta aktiivselt koolitusi Vilko Koolituskeskuse ridades, on erapsühholoog ning OÜ Katriito asutaja ja perenõustaja.

Küsimuste esitamine ja vastuste otsimine on Niibergi elu lahutamatuks osaks. Ta usub, et küsimuste küsimine on oluline, et areneda. Oma kooliajast mäletab hinnatud autor, et koolis ütles õpetaja, et küsimusi saab küsida tunni lõpus. „Pole siis ime, et lastel on koolis igav. Ja kõige hullem on võib-olla see, et hiljem ei julgetagi küsida,“ on ta välja toonud hariduse valupunkte. Niibergi sõnul on kõige tähtsam eluline küsimus elu ise – mis on elu? Just see küsimus on pannud teda õppima psühholoogiat. „Elus on kolm põhiküsimust: kes ma olen, mida ma suudan ja kelleks ma saan. Mida varem me hakkame neid küsimusi esitama, seda õnnelikumad me oleme,” annab ta kõigile, aga eeskätt noortele nõu.

Idee panna kokku mahukas eluks nõuandev raamat tuli Niibergil pähe tulnud mõttest sõnastada talle loengutes ja seminaridel esitatud sagedasemad küsimused ja anda neile võrdlemisi lihtsad vastused. Raamat „Ela ja küsi!“ on ainulaadne ka selle poolest, et sinna koondatud küsimused on asjakohased inimese kogu elukaare ulatuses. Tegu on justkui elu käsiraamatuga, mis tugineb nii empiirilistele kogemustele kui ka teadustööle. Peatükki vahel annavad vürtsi Ivo Ivari (Toivo Niibergi pseudonüüm) muhedad aforismid.

Raadio Elmari ­intervjuu

Meedia­kajastused

Valik kajastusi
Kõik kajastused

16. august 2023

ÕHTULEHT - HÜVA NÕU | Kuidas ära tunda vägivaldset naist ja miks mees oma muredest ei räägi?

ÕHTULEHT - HÜVA NÕU | Kuidas ära tunda vägivaldset naist ja miks mees oma muredest ei räägi?

29. juuni 2023

POSTIMEES - Psühholoog: ühele inimesele on õnneks vähe vaja, teisele väga palju

POSTIMEES - Psühholoog: ühele inimesele on õnneks vähe vaja, teisele väga palju

21. mai 2023

DELFI - Miks mõningaid teismelisi iseloomustab enesehävituslik käitumine? Psühholoog annab nõu, kuidas mõista probleemset teismelist

DELFI - Miks mõningaid teismelisi iseloomustab enesehävituslik käitumine? Psühholoog annab nõu, kuidas mõista probleemset teismelist

4. mai 2023

BUDUAAR - KUIDAS paremini magada?

BUDUAAR - KUIDAS paremini magada?

KÕIK KAJASTUSED

  1. NAER ON TERVISEKS ⟩ Psühholoog selgitab, kuidas koos naermine aitab suhteid hoida – 21.12.23 Raamatud/Postimees
  2. HÜVA NÕU | Kuidas ära tunda vägivaldset naist ja miks mees oma muredest ei räägi? – 16.08.23 Õhtuleht
  3. Psühholoog Toivo Niiberg selgitab, miks armastus ootamatult otsa võib saada – 23.07.23 Raamatud/Postimees
  4. Psühholoog: ühele inimesele on õnneks vähe vaja, teisele väga palju – 29.06.23 Raamatud/Postimees
  5. Psühholoog Toivo Niiberg tõdeb, et just selline käitumine on lahkumineku kõige sagedasemaks põhjuseks – 24.05.23 Õhtuleht
  6. Miks mõningaid teismelisi iseloomustab enesehävituslik käitumine? Psühholoog annab nõu, kuidas mõista probleemset teismelist – 21.05.23 Delfi Naistekas
  7. Üks lihtne märk, mis näitab, et inimene on terve ega kannata depressiooni all – 11.05.23 Raamatud/Postimees
  8. KUIDAS paremini magada? – 04.05.23 Buduaar
  9. Kas armastus esimesest silmapilgust on olemas? – 14.02.23 Raamatud/Postimees
  10. Eneseaustuse deklaratsioon, mis rasketel aegadel su elus uue lehekülje keerab – 12.12.22 Raamatud/Postimees
  11. Must reede ja küberesmaspäev- kas asjade ostmine teeb meid päriselt õnnelikumaks? – 28.11.22 Naistekas/Delfi
  12. NIPID ja nõuanded kogenud psühholoogilt: kuidas tulla toime sügismasendusega? – 14.11.22 Buduaar
  13. HÜVA NÕU | Nõustaja Toivo Niiberg: “Mulle enim esitatud küsimus käib ennasthävitava käitumise kohta.” – 26.10.22 Õhtuleht
  14. 10 soovitust, mida lapse toetamiseks teha, kui märkad, et ta on liigselt arvutis või ekraanis – 17.10.22 Perejakodu/Delfi
  15. Loovuse areng on elukestev protsess: millised tegurid suurendavad loovust? – 15.10.22 Hingele/Goodnews
  16. 7 soovitust, kuidas pika abielu jooksul värskust säilitada – 13.10.22 Raamatud/Postimees
  17. Täna on ülemaailmne vaimse tervise päev: neli olulist viisi, kuidas toetada oma vaimset heaolu – 10.10.22 Delfi/Naistekas
  18. Aeg tõmmata pidurit! Need on peamised ohumärgid, et kannatad tööstressi all – 08.10.22 Delfi/Naistekas
  19. 8 väga head põhjust, miks sauna minna – 05.10.22 Raamatud/Postimees
  20. Laps on keskmisest andekam? Loe, kuidas teda oma teel toetada ja julgustada – 18.09.22 Naistekas/Delfi
  21. NÕUANDED RAAMATUST ⟩ Mida teha siis, kui laps ei soovi magada? – 13.09.22 Raamatud/Postimees
  22. Oled ühtäkki mattunud tööde ja kohustuste alla? Saa selgeks ajaplaneerimise põhitõed! – 07.09.22 Delfi/Naistekas
  23. Psühholoog Toivo Niibergi 20 nõuannet, kuidas noori toetada, et neist kasvaksid õnnelikud täiskasvanud – 28.08.22 Perejakodu/Delfi
  24. Psühholoog annab vastuse: kas sülle kukkunud lotovõit teeb meid õnnelikumaks? – 02.08.22 Delfi/Naistekas
  25. KUI LAHUTUS ON UKSE EES | Psühholoog annab nõu: mida teha ja mida mitte, et lapsed võimalikult vähe kannataksid – 20.07.22 Naistekas/Delfi
  26. Levinud probleem, mis hävitab sisemiselt. Psühholoog selgitab, millest tuleneb tegelikult madal enesehinnang – 06.07.22 Naistekas/Delfi
  27. HÜVA NÕU | Kui puhata, siis täiega! Nende nippidega saad teha pea tühjaks segavatest või negatiivsetest mõtetest – 05.07.22 Õhtuleht
  28. Psühholoog annab nõu, kuidas paremini oma sisehäält kuulata ja hetkele keskenduda – 05.07.22 Raamatud/Postimees
  29. KÕIK TUNDED ON LUBATUD: mida teha, kui viha võtab silme eest mustaks? – 05.07.22 Buduaar
  30. SÕNA ON MEESTEL: milline on kütkestav naine? Kas pisiflirt on suhtele ohtlik? Mis vahe on armumisel ja armastusel? – 02.07.22 Naistekas/Delfi
  31. Kas seksist piisabki? Väärt nõuanded, kuidas täita end õnnehormoonidega – 25.06.22 Naistekas/Delfi
  32. Toivo Niiberg: tunnusta ja märka positiivset nii endas kui teistes – 25.06.22 Hingele/Goodnews
  33. Psühholoog jagab lihtsaid nõuandeid, kuidas parandada oma enesehinnangut – 16.06.22 Raamatud/Postimees
  34. HÜVA NÕU: mida teha kui lapselt kostub üha sagedamini ma ei viitsi ma ei oska ma ei taha – 16.06.22 Õhtuleht
  35. ELA JA KÜSI I Kümme mõtlemapanevat tsitaati psühholoog Toivo Niibergilt – 09.06.22 Hingele/GoodNews
  36. ÜKSTEIST tarkusetera, mida võiks pesast lendajale eluks kaasa anda – 24.05.22 Naistekas/Delfi
  37. Psühholoog hoiatab: kui teed neid asju, läheb stress vaid hullemaks – 22.05.22 Raamatud/Postimees
  38. NUTISÕLTUVUS ⟩ 12 soovitust psühholoogilt: mida teha, kui laps ei suuda ilma jonnimiseta telefoni käest panna? – 30.04.22 Raamatud/Postimees
  39. TEST | Küsimustik, mis näitab kiiresti, kui õnnelik sa tegelikult oled – 21.04.22 Naistekas/Delfi
  40. HÜVA NÕU | 21 pidavat olema õnnelikkuse maagiline arv, seega 21 imelihtsat asja, mis teevad sind õnnelikuks! – 04.04.22 Õhtuleht
  41. NIPINURK: 6 nõuannet, kuidas saada kontakti oma intuitsiooniga, et langetada õigeid otsuseid – 04.04.22 Buduaar
  42. Psühholoog Toivo Niiberg selgitab, mis on tegelikult õnne saladus – 04.04.22 Raamatud/Postimees
  43. Veeretad tööl päevi õhtusse? Psühholoog annab nõu, kuidas töörõõm tagasi saada – 04.04.22 Naistekas/Delfi
  44. Uuri järele, milline mõju on inimese psüühikale ja tervisele erinevatel värvidel – 02.04.22 Raamatud/Postimees
  45. Mida teha, kui laps ei soovi magada? Perenõustaja Toivo Niiberg annab nõu – 01.04.22 Pere ja Kodu/Delfi
  46. Lotopilet padja alla! Põhjalik ülevaade, kuidas garanteerida kosutav ja sügav uni – 30.03.22 Naistekas/Delfi
  47. JÕULUVANA, STALIN JA ÕPETAJA ⟩ Iseäralikud kompleksid, mille all võivad inimesed kannatada – 30.03.22 Raamatud/Postimees
  48. Psühholoog Toivo Niiberg selgitab, millal muutub stress organismile ohtlikuks – 16.03.22 Raamatud/Postimees
  49. ÕNNE VALEM ⟩ Uuri järele, kui õnnelik sa päriselt oled – 19.02.22 Raamatud/Postimees
  50. Lihtne test, mis teeb selgeks su õnnelikuks olemise määra – 07.02.22 Raamatud/Postimees
  51. Üks magamata öö lühendab bioloogilist eluiga! Psühholoog annab nõu, kui palju peaks magama ja kuidas tagada kosutav uni – 31.12.21 Naistekas/Delfi
  52. Psühholoogi must huumor: stressist aitab vabaneda poomisnöör, püssikuul või rotimürk – 30.12.21 Raamatud/Postimees
  53. NIPINURK: Kuidas leevendada väsimust? – 30.12.21 Buduaar
  54. Psühholoog ja õppejõud annab nõu: kuidas toimida tõeliselt andeka lapsega? – 19.12.21 Raamatud/Postimees
  55. Vanemana soovid ikka oma lapsele parimat. Selleks ei ole vaja teda mitte kasvatada, vaid… – 19.12.21 Naistekas/Delfi
  56. NIPINURK: Kas tunned end ära? Psühholoog ja õpetaja toob välja, millised on vanemad nende kasvatusstiilide järgi – 17.12.21 Buduaar
  57. PEAGI ILMUVAST RAAMATUST I Toivo Niiberg selgitab, kas agressiivsemad kipuvad olema tüdrukud ja poisid ja miks see nii on – 11.12.21 Hingele/GoodNews
  58. Homsest hakkan: Psühholoog Toivo Niiberg selgitab miks on oluline küsimusi esitada – 10.12.21 Raadio Elmar
  59. Maapoiss, Napoleon või kammerteener — kuus huvitavat ja levinud kompleksi – 05.12.21 Naistekas/Delfi
  60. Toivo Niiberg annab nõu, mida vihaga ette võtta – 04.12.21 Raamatud/Postimees
  61. KUULA! “HEAD UUDISED”! Toivo Niiberg: kõige tähtsam on õppida üksteist vastastikku tunnustama ja kuulama! – 02.12.21 GoodNews
  62. Head uudised toob stuudiosse Toivo Niibergi rääkima sellest, kuidas esitada elus õigeid küsimusi – 02.12.21 Kesk-Eesti Tre Raadio
  63. NIPINURK: Kuidas ennast kehtestada? – 01.12.21 Buduaar
  64. UUS RAAMAT I Ilmumas on Toivo Niibergi uus raamat “Ela ja küsi! 500 elulist küsimust” – 25.11.21 Hingele/GoodNews
  65. Toivo Niiberg annab uues raamatus vastused talle psühholoogialoengutes kõige sagedamini esitatud küsimustele – 25.11.21 Raamatud/Postimees

Jah, soovin raamatut

Ela ja küsi. 500 elulist küsimust

TOIVO NIIBERG

Ela ja küsi!

Raamatust „Ela ja küsi!“ leiab vastused kõige põnevamatele, põletavamatele, tähenduslikematele ning sisukamatele küsimustele, millega kogu oma eluea jooksul kokku puutud. See on pikaajaline teekaaslane ja tark mees taskus!

Toivo Niiberg. Ela ja küsi - avatud

Elagem küsides ja luues aina paremat elu!

Juba maast madalast oleme õppinud, et küsimuste esitamine ja uudishimu on just see, mis pakub arengut ja võimalust kujundada omaenda vaatenurka elulistele küsimustele. Kui Toivo pakkus meile, et võiksime selle raamatu välja anda, olime kahe käega nõus, sest Eestis ei ole veel avaldatud sellist terviklikku elukaart puudutavat küsimuste-vastuste raamatut, mis paneks mõtlema ja kukalt sügama. Kui julgeme küsida küsimusi ja olla uudishimulikud, saame võimaluse avardada oma vaatenurki, et seeläbi ennast ja ümbritsevat paremini mõista.

Inimene, kes lõpetab küsimuste esitamise, on lõpetanud elamise, ta on langenud stagnatsiooni. Teame, et paigalseis ei ole edasiliikumine. Elu on aga pidevas liikumises ja muutumises. Just seetõttu võimaldab uudishimu meil paremini kohaneda ja muutustega toime tulla. Inimene tahab vastuseid. Kui ta neid saab, saab ta luua endale ka turvalist ruumi elamiseks ja otsuste langetamiseks.

Sarja „Elu eest“ raamatu autor Toivo Niiberg on aidanud lastel ja lapsevanematel, täiskasvanutel, õpetajatel leida vastuseid elulistele küsimustele läbi nõustamiste, koolituste, artiklite ja raamatute kirjutamise. Toivo lähenemised on alati olnud inimlikud, inimkesksed ja praktilised.

Just niisugused inimesed, kes tegutsevad parema elu nimel, seisavad tervema ELU EEST, ongi meie samanimelise sarja kangelased. Nad on tänu oma elukogemusele, õpingutele ja praktikatele jõudnud teadmisteni, mida jagades aitavad kaasteelistel leida üles iseennast, oma sisemist rahu ja rõõmu ning elada lihtsalt täisväärtuslikumat elu.

Monika Kuzmina ja Kristi Jõeorg
Kirjastuse GoodNews vastutavad väljaandjad

Ela ja Küsi (Foto Karen Härms)

Raamatu valmistasid südamega

Võta ühendust

Toivo Niibergi kontaktandmed

toivoniiberg@gmail.com

Arvustused

Ole esimene, kes hindab toodet “Toivo Niiberg. Ela ja küsi!”

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Sarja ELU EEST tutvustus

Varem või hiljem muutuvad meie elus aktuaalseks filosoofilised ja eksistentsiaalsed küsimused, mis annavad edasiliikumiseks vajalikke vastuseid ja lahendusi – mis on meie elu missioon, kuidas leida üles oma sisemine rahu ja rõõm, kes me päriselt oleme, kuidas leida oma elu kutsumus, millest/kellest peaksime elus lahti laskma, milline on meie elu tõeline tõde või miks me üleüldse siia ilma sündisime? Vahel jõuame vastusteni läbi raskete elukogemuste ja kannatuste, mõnikord suunab meie eluteed kellegi hea sõna ja nõuanne või pakub lahenduse raamat, koolitus või teraapia.

Raamatusari “Elu eest” sündis inspireerituna inimestest, kes tegutsevad parema elu nimel ja seisavad tervema ELU EEST. Nemad ongi meie raamatute kangelased. Nad on tänu oma elukogemusele, õpingutele ja praktikatele jõudnud teadmisteni, mida jagades aitavad ka kaasteelistel leida üles iseennast, oma sisemist rahu ja rõõmu ning elada lihtsalt täisväärtuslikumat elu.

Sari Elu eest - Ela ja küsi (Foto Karen Härms)
Raamat Hinga ja Ela (Foto Karen Härms)
Kirjastus GoodNews