flexile-white-logo
0
Ostukorvis ei ole tooteid.
Õnn on otsus (Foto Karen Härms)

25,00 

Sissevaade raamatusse

Q

DALÍ GETTER KARAT

Õnn on otsus!

„Ei saa muuta õnnetuks inimest, kes on otsustanud olla õnnelik. See kehtib ka vastupidi!“ ütleb õnne- ja inspiratsioonikoolitaja, raamatu „Õnn on otsus!“ autor Dalí Karat. Tema loodud õnneharjutuste kogumik põhineb populaarsel õnnelikkuse väljakutsel ning sisaldab 29 harjutust, mis aitavad kogeda igapäevaselt oma elus rohkem õnne. See on justkui kuu aja pikkune teekond, mille kestel õpid lihtsate harjutuste abil märkama enda ümber olevaid väikesi õnnehetki, saama paremasse kontakti oma kõrgema minaga, tegema olevikuga rahu ning manifesteerima oma unistuste õnnelikku elu.

25,00 

 Autor: Dalí Getter Karat

 Korrektuur: Krista Kõrgesaar, Märt Milter

 Toimetaja: Krista Kõrgesaar

 Kujundaja: Svea Schiff

 Köide: Pehme

 Lehekülgi: 136

 Sari: ELU EEST

 Suurus: 137 x 196 x 8 mm

 ISBN: 978-9916-9612-2-3

 Ilmumisaasta: 2022

 Lugemisaeg: 1h 7min

 Tiraaž: 1000

Õnn on otsus! tutvustus

Õnn on otsus (Foto Karen Härms)

„Kui ma istusin ükspäev kodus ja vaatasin aknast välja, siis kõik, mida ma nägin, oli pimedus. Vihma sadas ja rõske oli. Kui ma vaatan uudiseid, siis näen väga palju negatiivsust, hirmutamist ja seda, et inimesed on ärevuses, teadmatuses ja rahulolematud. Soovin anda väikse panuse ja muuta seda maailma natukenegi paremaks kohaks,” räägib raamatu „Õnn on otsus!“ autor Dalí Getter Karat, kuidas temast sai õnnelikkuse eestkõneleja.

Õnnekoolitaja Dalí on lisaks veel mitme raamatu autor ja podcaster, kes teeb kursuseid ning annab nõu, kuidas elada tasakaalus ning õnnelikku elu. Ta nimetab end õnne temaatika aktivistiks, kes on oma missiooniks võtnud teha õnnelikumaks esmalt Eesti ja seejärel kogu maailma rahvas.

Kõik raamatus olevad õnneharjutused on välja kasvanud Dalí isiklikest läbielamistest ning iseenda peal järele proovitud. Dalí sõnul on talle endale kõige suuremat mõju avaldanud perspektiivi teadlik muutmine ehk mõistmine, et see, kuidas me midagi vaatame, mõjutab meie tunnet ja õnnetaset kõige rohkem. Mitte ükski asi pole kunagi ainult positiivne või ainult negatiivne. Muutes vaatenurka, saame muuta oma mõtteid ja tundeid.

Dalí usub, et õnn on nagu lihas – seda saab treenida teadliku tähelepanu ja keskendumisega. „Sellega on nii nagu jalgrattaga sõitmise või autoroolis olemisega: alguses ei osanud, aga siis järjest õppisid ja pidid püüdlikult teatud liigutusi tegema, teadlikult keskenduma sellele, et see sul välja tuleks.“

Katkendid raamatust

Mis tahes õpetus, metoodika, harjutus, teadmine või oskus saab Sind aidata ainult siis, kui Sa seda kasutad

Sa võid lugeda sadu raamatuid, kuulata videoid ja osaleda paljudel kursustel, aga kui Sa saadud teadmisi ei rakenda, siis on need nagu tolmu koguvad raamatud riiulil, mida on küll tore vaadata ja millega mõnus uhkustada, aga nad ei täida oma algupärast eesmärki – luua Sinu jaoks väärtust. On loomulik, et suured asjad ei sünni ja harjumused ei muutu üleöö. Ka kõige pikem teekond algab esimese sammu tegemisest ja kulgeb samamoodi ka edasi, ikka üks samm korraga. Inimkeha on väga suur rutiinide armastaja, ta tahab magama minna ja ärgata, süüa ja liikuda ideaalis iga päev samal ajal. Samamoodi on meie harjumustega – me armastame tegelikult rutiini, korrapärasust. Ükshaaval ja järjepidevalt asju lisades (ja ebavajalikku eemaldades) saame oma maailma luua just sellise rutiini, mis teeb meid õnnelikuks.

Õnn on otsus (Foto Karen Härms)
Õnn on otsus (Foto Karen Härms)

Õnn ja õnnelikkuse harjutamine on teaduslik distsipliin

See ei ole midagi abstraktset ega „pehmet“, mingi „hipide“ asi. Õnne on tegelikult juba väga pikalt uuritud ja loodud on isegi õnneuuringutele spetsialiseerunud instituute (nt Happiness Research Institute Taanis Kopenhaagenis). Minu jaoks on üks kõnekamaid õnnealaseid uurimistulemusi teadmine, et meil kõigil on sünnihetkel kaasa saadud õnnenivoo ehk õnnelik olemise lähtekoht. Iga inimene ongi erineva õnnenivooga, aga loomulikult ei ole see vabandus õnnetu olemiseks. Mulle meeldib, et teadlased on välja toonud tõsiasja, et õnn on nagu lihas, mida saab treenida. Me saame kõik treenida end teadlikult õnnelikumaks inimeseks ja see lähenemine muudab õnnelikkuse palju käegakatsutavamaks ja praktiliseks oskuseks igaühele.

Sõlmi olevikuga rahu

Elu on peegel ja kõik see, millele Sa tähelepanu pöörad, võimendub, seda Sa saad juurde. Mis Sinust välja kiirgub, seda saad peegeldusena vastu. Kui Sa oled rahulolematu sellega, kus Sa praegu oma elus oled, siis see tähendab, et Sa pöörad tähelepanu eeskätt kõigele sellele, millega Sa rahul ei ole. Kui Sa seda teed, võimenduvad kõik need negatiivsed asjad, nad saavad energiat juurde. Sinust kiirgub rahulolematust ja seda Sa peegeldusena ka koged. Kuidas sellest nõiaringist välja saada? Tee olevikuga rahu ja samal ajal soovi paremat. Oleviku aktsepteerimine ei tähenda, et Sa justkui alistuksid, jääksid kuhugi kinni ega liiguks enam edasi. Pigem vastupidi, käesoleva hetke reaalsusega võitlemine ainult taastoodab negatiivsust ja kulutab asjatult Su energiat. Kui Sa tahad edasi liikuda – ja inimestena me tahame alati edasi liikuda –, siis pöörates tähelepanu asjadele, mida Sa oma ellu ei soovi, ei muutu midagi.

Õnn on otsus (Foto Karen Härms)

Inimeste kogemus­lood

Jah, soovin raamatut

Õnn on otsus

DALÍ GETTER KARAT

Õnn on otsus!

Dalí Getter Karati loodud õnneharjutuste kogumik põhineb populaarsel õnnelikkuse väljakutsel ning sisaldab 29 harjutust, mis aitavad kogeda igapäevaselt oma elus rohkem õnne. See on justkui kuu aja pikkune teekond, mille kestel õpid lihtsate harjutuste abil märkama enda ümber olevaid väikesi õnnehetki.

Õnn on otsus - avatud

Kes on Dalí Getter Karat?

Dali Getter Karat (Foto Karen Härms)

Raamatu „Õnn on otsus!“ autor Dalí Getter Karat tutvustab ennast kui õnnekoolitajat, motivatsioonikõnelejat ning spirituaalset teejuhti. Ta on pärit Kesk-Eestist, ülikoolihariduselt sotsioloog ja ajakirjanik. „Hingelt olen aga uudishimulik sise- ja välismaailmas rändaja ning armsalt naiivne headuse, õnne ja kerguse fänn,“ ütleb ta ise enda kohta. Dalí on võtnud oma missiooniks inspireerida inimesi elama kire ja julgusega, õpetada teadlikku manifesteerimist ning tuua õnnelikkus massidesse. „Usun siiralt, et õnn on otsus ning püsiv õnnelikkus algab seespidiselt. Siiski tuleb õnnelik olemist harjutada, et see muutuks uueks normaalsuseks.“

Dalí usub, et kõik inimesed on hingelt loojad – igaühe võimuses on luua oma maailm enda seatud reeglitega. Loomisjõudu aitab ta avastada kõigil, kes seda soovivad. Ta on kokku pannud mitu kursust ning koolitust, millest tuntumad on õnnelikkuse väljakutse „Õnneks on aega“, kursus „Järgmise Taseme Mina“ ja õnnekoolitus „Õnnelik olemise kunst“ jpt. Lisaks äsja ilmunud raamatule „Õnn on otsus!“ on ta kirjutanud veel kaks raamatut – rasedamärkmiku „Elu suurimat imet oodates“ ja inspiratsiooniraamatu „88 õnnehetke“ – ning avaldanud toonase autorinimega Kirjutaja Getter ajakirjanduses hulgaliselt artikleid.

Eesti esimese õnneharjutuste kogumiku loomisel soovis ta anda igaühele võimaluse tõsta oma isiklikku õnnelikkuse taset: „Õnneuurijad ütlevad, et õnn on nagu lihas, mida saab treenida. Käesolev raamat annabki rohkelt praktilisi harjutusi, mismoodi treenida end õnnelikumaks inimeseks ja tõsta seeläbi oma elukvaliteeti. Elu on liiga lühike, et olla õnnetu!“

Eksklusiiv­intervjuu

Dali Getter Karati tsitaadid

Õhtulehe saade “Puuduta mind”

„Puuduta mind“ on vestlussaade, mille külalisteks on silmapaistvad ja natuke ehk ka müstilised inimesed meie keskelt: nõiad, šamaanid, ravitsejad, ufoloogid, haldjad, elukunstnikud, teadlased, koolitajad, hüpnotisöörid jpt. Saates käis külas ka õnnekoolitaja Dalí Getter Karat, kellega saatejuhid Anu Saagim ja Mai-Liis Kivistik kõnelesid teemadel, mis puudutavad meid kõiki. Juttu tehti muu hulgas õnnetundest ja -hetkedest, toksilisest positiivsusest, lihtsate asjade võlust, lahkuminekuvalust, valudest kehas, väljakutsetest, harjumustest ja paljust muust põnevast.

Dali Getter Karat (Foto Karen Härms)

Meedia­kajastused

Valik kajastusi
Kõik kajastused

26.juuni 2023

BUDUAAR - Kas oled õnnelik? Selgita välja kolme praktilise harjutusega

BUDUAAR - Kas oled õnnelik? Selgita välja kolme praktilise harjutusega

26.mai 2023

DELFI - Lihtne, aga kergesti ununev. Tegelikult on võimalik selle nipiga oma ellu kiiresti rohkem rõõmu tuua

DELFI - Lihtne, aga kergesti ununev. Tegelikult on võimalik selle nipiga oma ellu kiiresti rohkem rõõmu tuua

17.mai 2023

POSTIMEES - 14 positiivset mõtet raamatust «Õnn on otsus»

POSTIMEES - 14 positiivset mõtet raamatust «Õnn on otsus»

12.oktoober 2022

ÕHTULEHT - HÜVA NÕU | Enneta sügismasendust kolme lihtsa õnneharjutusega

ÕHTULEHT - HÜVA NÕU | Enneta sügismasendust kolme lihtsa õnneharjutusega

KÕIK KAJASTUSED

  1. Õnnekoolitaja Dali Karat: sõlmi olevikuga rahu, et saaksid edasi liikuda – 05.09.23 Buduaar
  2. Õnnekoolitaja Dali Karat: rõõmusta enda üle, keksi ja hüppa või õhku, sest sa oled seda väärt – 10.08.23 Raamatud/Postimees
  3. Õnnekoolitaja: teadmatus ja segadus mõtetes ei lase rahulikult elu nautida – 04.08.23 Raamatud/Postimees
  4. Kas oled õnnelik? Selgita välja kolme praktilise harjutusega – 26.06.23 Buduaar
  5. Lihtne, aga kergesti ununev. Tegelikult on võimalik selle nipiga oma ellu kiiresti rohkem rõõmu tuua – 26.05.23 Delfi Naistekas
  6. 14 positiivset mõtet raamatust «Õnn on otsus» – 17.05.23 Raamatud/Postimees
  7. Nädalavahetusse mõtisklemiseks: kus sa õnneskaalal asud? – 18.02.23 Raamatud/Postimees
  8. HÜVA NÕU | Enneta sügismasendust kolme lihtsa õnneharjutusega – 12.10.22 Õhtuleht
  9. Õnnekoolitaja: kes ütles, et täiskasvanud peavad morni näoga olema? – 07.10.22 Raamatud/Postimees
  10. Kas tunned elust rõõmu või rahuldud tuima keskpärasusega? – 14.09.22 Raamatud/Postimees
  11. „PUUDUTA MIND“ 244. SAADE | Dali Getter Karat: kui tunned et väärid küllust ja armastust, alusta manifesteerimisega – 03.09.22 Õhtuleht
  12. Kolm hommikurutiini: naerata, ole endaga hea ja hinga! – 16.08.22 Hingele/Goodnews
  13. VIDEO ⟩ Õnnekoolitaja jagab harjutust, mis aitab märgata igapäevast õnne – 25.07.22 Raamatud/Postimees
  14. Küsimus, mida peaksid endalt küsima enne iga tähtsa otsuse langetamist – 15.07.22 Raamatud/Postimees
  15. Kolm lihtsat nõuannet, kuidas oma elu rohkem nautida – 06.07.22 Raamatud/Postimees
  16. Kolm lihtsat hommikurutiini, mis panevad sind ennast rohkem armastama – 30.06.22 Raamatud/Postimees
  17. Meeldetuletus: ei saa muuta õnnetuks inimest, kes on otsustanud olla õnnelik! – 17.06.22 Raamatud/Postimees
  18. KUIDAS ka keerulises olukorras õnnelik olla? –06.22 Buduaar
  19. VIDEO ⟩ Kuidas aru saada, mis sind õnnelikuks teeb? – 02.06.22 Raamatud/Postimees
  20. Suvi pole alanudki, aga ilm ajab juba ahastusse? Nii saad ilmast hoolimata luua endale täiusliku suve – 31.05.22 Naistekas/Delfi
  21. „PUUDUTA MIND“ 233. SAADE | Õnneuurijad ütlevad, et õnn on nagu lihas, mida saab treenida – 29.05.22 Õhtuleht
  22. Õnnekoolitaja aitab: 3 asjaolu, mis aitavad sul oma õnnetaset välja selgitada – 21.05.22 Raamatud/Postimees
  23. PUHKUSREISI POLE VAJA: Õnnekoolitaja annab nõu, kuidas koduses keskkonnas õnnehetki luua – 16.05.22 Raamatud/Postimees
  24. HÜVA NÕU: Kas sina elad kontaktis oma kõrgema minaga? – 13.05.22 Õhtuleht
  25. Kuidas olla õnnelik? Õnnekoolitaja avaldab 9 mõtet õnnest – 12.05.22 Raamatud/Postimees
  26. Raske päev? Hoia nüüd fookus neil 11 inspireerival mõtteteral – 12.05.22 Naistekas/Delfi
  27. Tehnika, mis aitab negatiivseid tundeid lahustada – 05.05.22 Raamatud/Postimees
  28. Peas keerleb liiga palju küsimusi ja lahendamata olukordi? Õnnekoolitaja annab uues raamatus “Õnn on otsus!” nõu, kuidas luua oma ellu rohkem selgust – 01.05.22 Hingele/GoodNews
  29. Dalí Getter Karat: kui sa oled valmis tegema ainult ühte asja, et olla iga päev natuke õnnelikum, siis tee just SEDA harjutust! – 28.04.22 Buduaar
  30. Kaks küsimust, mida endalt küsida, kui oled ärevil – 25.04.22 Raamatud/Postimees
  31. Ei suudagi enam elust rõõmu tunda? On üks võtmesõna ja praktiline harjutus, mis võivad sind aidata – 19.04.22 Naistekas/Delfi
  32. HÜVA NÕU | Järjepidevalt uusi asju lisades ja ebavajalikku eemaldades saamegi oma maailma just sellise rutiini, mis teeb meid õnnelikuks – 18.04.22 Õhtuleht
  33. Ilmus õnnekoolitaja Dalí Karati praktiliste õnneharjutuste kogumik «Õnn on otsus!» – 18.04.22 Raamatud/Postimees
  34. UUS RAAMAT I Ilmus Eesti esimene õnneharjutuste kogumik „Õnn on otsus!“ – 18.04.22 Hingele/GoodNews
  35. NIPINURK: Kolm võimsat küsimust, mis aitavad keerulises olukorras näha head – 07.04.22
  36. Õnnekoolitaja: mis tahes teadmine, harjutus või oskus aitab ainult siis, kui seda kasutada – 05.04.22 Raamatud/Postimees

Jah, soovin raamatut

Õnn on otsus

DALÍ GETTER KARAT

Õnn on otsus!

Dalí Getter Karati loodud õnneharjutuste kogumik põhineb populaarsel õnnelikkuse väljakutsel ning sisaldab 29 harjutust, mis aitavad kogeda igapäevaselt oma elus rohkem õnne. See on justkui kuu aja pikkune teekond, mille kestel õpid lihtsate harjutuste abil märkama enda ümber olevaid väikesi õnnehetki.
Õnn on otsus - avatud

Aitäh!

Armas lugeja! Aitäh, et valisid raamatu „Õnn on otsus!“

Õnneotsinguil olemine on ajatu ning fundamentaalne inimeseks olemise osa. Me kõik ihaleme seda õnnetunnet, mis valdaks meid pealaest kuni varbaotsteni. Tegelikult on õnnel mitu nägu ja olemisviisi. Seepärast saab õnne kirjeldamiseks kasutada ka palju eri metafoore:

õnn on lihas, mida saab treenida teadlike harjutustega
õnn on teekond, see on pidev liikumine ja ristmike ületamine
õnn on päike, mis on alati säramas, isegi siis, kui taevas on pilvine

Loodame, et leiad siit raamatust palju häid nõuandeid ning harjutusi, mille abil treenida oma õnnemusklit üha tugevamaks, et elada ilusat ja õnnelikku elu!

Õnne- ja tänutundes

Dalí Getter Karat ja Monika Kuzmina

Kirjastuse Tiim ja Dali Getter Karat (Foto Karen Härms)

Raamatu valmistasid südamega

Võta ühendust

Dalí Getter Karati kontaktandmed

+ 372 8200 4702

info@dalikarat.com

Arvustused

Ole esimene, kes hindab toodet “Dalí Getter Karat. Õnn on otsus!”

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Sarja ELU EEST tutvustus

Sarja „Elu eest“ raamatu autor ning õnnekoolitaja Dalí Getter Karat ütleb, et õnn on otsus. Seega algab õnnelikkus teadlikust valikust õnnelik olemise kasuks ning sellise mõtteviisi järjepidevast treenimisest. Dalí on sukeldunud sügavuti õnneuuringutesse, praktiseerinud ise erinevaid lähenemisi ning jõudnud tulemusteni, millele on üles ehitanud oma õnnekoolitused. Ta on võtnud omale südameasjaks teha võimalikult palju inimesi õnnelikuks, jagades tööriistu, mida igaüks saab kasutada endale sobival ajal – ikka selleks, et oleks parem enesetunne, parem elu, rohkem rõõmu, naeru ja õnnehetki.

Just niisugused inimesed, kes tegutsevad parema elu nimel, seisavad tervema ELU EEST, ongi meie samanimelise sarja kangelased. Nad on tänu oma elukogemusele, õpingutele, praktikatele, kukkumistele ning taas üles tõusmisele jõudnud teadmisteni, mida jagades aitavad nad ka kõigil kaasteelistel leida üles iseenda, oma sisemise rahu ja rõõmu ning elada lihtsalt täisväärtuslikumat ja õnnelikumat elu.

Dali Getter Karat (Foto Karen Härms)
Raamat Hinga ja Ela (Foto Karen Härms)
Kirjastus GoodNews