flexile-white-logo
0
Ostukorvis ei ole tooteid.

Iga päev ja iga hetk kingib meile uue alguse

07. sept. 2023

Me saame päriselt igal hetkel otsustada midagi muuta, valida uue tee. Kõik algab otsusest, julgusest ja mis peamine – usaldusest. Mõtle – kas me mitte ei soovi uusi alguseid just siis, kui ei tunne end õnnelikuna?
Jane Vogt (Foto Virko Veskoja)

Õnnelikkus peitub kohalolus

Dali Karat kirjutab oma raamatus “Õnn on otsus“, et õnnelikkus peitub täielikus kohalolus. Kui sa pole oma tähelepanuga kohal praeguses hetkes, siis sa ei märkagi, mis seisus on su õnnetase. Su elus võib olla väga palju õnnehetki, aga kui sa järjepidavalt otsustad neile mitte tähelepanu pöörata, siis on paratamatu, et sa ei koge ka õnnetunnet.

Üks kõige rahutoovamaid lauseid on olnud minu jaoks Dali raamatust see: „Kõik asjad on fundamentaalsel tasandil neutraalsed. Meie inimestena anname neile kas positiivse või negatiivse hinnangu.“

Dali Karat (Foto Karen Härms)

See lause aitab jätta oma arvamused kõrvale ja päriselt tulla kohalolusse ja näha ka teiste vaatenurki tõesena.

Dali julgustab: „Märka täna vähemalt viit õnnehetke!“

Omalt poolt lisaksin, et õnn algab märkamisest.

Loo oma ellu rahu!

Monika Palm oma raamatus “Hinga ja ela” nendib, et oleme sisenenud rahu ja armastuse ajastu algusesse, kuigi väliseid sündmusi vaadates see niimoodi ei tundu. Mida teha aga selleks, et luua rahu? Juba küsimuse esitamine ise hakkab rahu looma.

Hinga ja ela (Foto Karen Härms)

Kui hakkad teadvustama asjaolusid, mis sind häirivad, saad võimaluse neid muuta.

Ka enesekehtestamine on oluline oskus, mis sind uue ja parema alguse juures toetab

Toivo Niiberg julgustab oma raamatus „Ela ja küsi“ vaatama otsa oma minale, oma soovidele ja tahtmistele. Tema raamatus seisab: „Kes oskab õigel ajal ja õiges kohas „ei“ või „jah“ öelda, selle võtab ümbruskond paremini omaks ning tema elu sujub rohkem soovide järgi.“

Ela ja küsi (Foto Karen Härms)

Veel ütleb ta tabavalt, et mida õigemini oskad endale püstitada eesmärke, seda enam tajud eduelamust ja suurendad oma eneseaustust. Nii võivad ka väikesed kordaminekud aidata sul olla homme õnnelikum kui täna.

Ole tänulik elu eest

Dave Benton on õppinud elus olema tänulik elu eest ja oma raamatus „Olen see, kes olen“, nendib ta, et kõige tänulikum on ta selle eest, et on elus ja et tal on võimalus elada ja nautida hetke, mida elul on pakkuda.

„Mu sõbrad, peate olema elus, et teha seda, mida soovite ja saada, kelleks tahate.“

Dave Benton (Foto Karen Härms)

Kõlama jäi Dave’i raamatust suur ja oluline tõde: „Usu oma võimetesse!“

Elu koosneb peatükkidest, mõni on pikem ja mõni lühem, mõni leht on pooltühi ja ka sellest ei ole midagi. Kõiki lehti ei pea täis kirjutama. Võta hetk hingata, puhka ja siis mine edasi kas järgmise lõigu või hoopis peatükiga.

Jane Vogt

Author

Vaata veel