flexile-white-logo
0
Ostukorvis ei ole tooteid.

Miks on oluline tähistada ka elu väikseid hetki?

23. märts 2024

Sageli oleme rõõmustamisele pannud ise peale suured piirangud, tähistades ainult suuri kordaminekuid, edusamme, õnnestumisi. Õnne-, mõtteviisi- ja motivatsioonikoolitaja Dalí Karat leiab, et tegelikkuses on iga päev nii palju asju, mida on võimalik tähistada.

Tähistades ka oma elu väikseid hetki, tunned end elusana

Tähistamine kannab Dalí sõnul endas väga kõrget sagedust, kuna selles tegevuses on rõõm, õnn ja elu nautimine. Tähistades ka oma elu väikseid hetki, tunned end elusana! „Väike tähistamist väärt võit võib olla näiteks see, kui sa jõudsid kuhugi õigeks ajaks, leidsid ideaalse parkimiskoha või suurepärase sooduspakkumise, ületasid ennast trennis, tegid maitsva õhtusöögi, keegi tegi sulle ootamatu komplimendi või kas või naeratas tänaval väga armsalt just sulle,“ lausub ta ja lisab, et mis tahes hetk võib olla nii ilus, et seda tuleb tähistada!

Tähistades ka oma elu väikseid hetki, tunned end elusana!

Õnn on otsus (Foto GoodNews, Evelin Kruus)

Dalí ise tähistab alati neid hetki, mil väljub oma mugavustsoonist, näiteks kui teeb midagi esimest korda või mõne julge sammu. „Samas meeldib mulle tähistada seda, et mul on ägedad vanemad ja armsad õde ning vend. Ma tähistan, kui olen kogu kodu ära koristanud ja süüa teinud; mõnikord meeldib mulle tähistada hommikul uue imelise päeva algust.“

Kõik on väärt tähistamist!

Tähistamise all ei pea Dalí silmas sellist pidutsemist, millega käib kaasas alkohol, läbu – sugugi mitte! Ta toob välja, et tänapäeval on kõige ägedamad peod ilma alkoholita, hoopis maitsvate värskete puuviljade ja kakaoga. „Pojaga on meil näiteks komme teha ka tähistamise tantsu: me hüppame, kargame, paneme käed üles ja karjume “Jeee!”, plaksutame, kallistame ja oleme õnnelikud. See võtab kõigest paar minutit, ent lisab päeva nii palju rõõmu, sära ja toredust,“ räägib ta ja lisab, et kui sa teadlikult tähistad ka väikseid hetki, siis sa pöörad kogu oma positiivse tähelepanu sellele ilusale hetkele ja paned sellele ka positiivse sildi külge. Sa lähed rõõmu tundesse, kus sul on hea olla. „Su sagedus tõuseb ja sa näed palju optimistlikumalt ning rõõmsamates toonides kogu päeva, maailma, iseennast ning sind ümbritsevaid võimalusi. Kõik on väärt tähistamist!“

Kui sa teadlikult tähistad ka väikseid hetki, siis sa pöörad kogu oma positiivse tähelepanu sellele ilusale hetkele ja paned sellele ka positiivse sildi külge.

Õnn on otsus (Foto Karen Härms)

Harjutus

Märka oma päevas hetki, mida Sa saaksid tähistada, ja tee seda – tähista, rõõmusta! Kui Sa said näiteks mõne tööülesande tehtud, siis osta endale üks lill või luba endale midagi head. Sealjuures tunneta, millega Sa tegelikult tahaksid oma pisikesi võite tähistada. Sageli kasutatakse selleks alkoholi ja/või magusat, aga tegelikkuses ei ole need asjad organismile kasulikud. Miks tähistada oma positiivseid momente millegi negatiivsega? Seega mõtle, äkki tahad Sa vahuveini ja rammusa koogi asemel hoopis mangot või smuutit! Tähistada saab ka mõne ägeda tegevusega – mõtle välja oma tähistamise tants, tee endale pai, kallista ennast, keksi ja hüppa õhku, kuula oma lemmiklaulu või tee mida tahes, mis lisab sellele heale emotsioonile veel jõudu juurde.

Raamat Hinga ja Ela (Foto Karen Härms)
Kirjastus GoodNews

Author

Vaata veel