flexile-white-logo
0
Ostukorvis ei ole tooteid.

Hüpnotisöör Kerli Vau: küsi teistelt soovitusi, aga ära võta omaks kellegi teise tõdesid!

06. dets. 2022

Kirjastuse GoodNews tiimi liige ja hüpnotisöör Kerli Vau rändas koos Dave Bentoni ja tema raamatuga „Olen see, kes olen“ armastatud muusiku teekonnal, kus on olnud omajagu katsumusi ja väljakutseid, aga ka väga palju rõõmu, armastust, eneseleidmist ja olulisi taipamisi. Loe lähemalt, millised mõtted kõnetasid Kerlit enim.

1. „Kui su eesmärk on siiras ja sa oled selles kindel, siis usu – see lähebki just nii nagu peab ja mitte kuidagi teisiti.“

Ükskõik, mida sa elus ette võtad – kui sa seda päriselt tahad, siis liigud sa alati selle suunas, hoolimata sellest, mis ümberringi toimub. Mõni päev kulgeb teekond kiiremini, teinekord aeglasemalt, kuid liikumine toimub alati. Eesmärkidega on huvitav lugu: kui sa võtad midagi käsile, peaksid kindlasti selgeks mõtlema, miks sa seda üldse tahad. Kui sa päriselt hakkad selle peale sügavalt mõtlema, siis võib välja tulla, et see eesmärk ei olegi üldse sinu eesmärk. Ela oma elu ja ära võta üle automaatselt teiste soove.

Raamat Olen see, kes olen (Foto Karen Härms)

2. „Ainult sa ise saad otsustada, millesse usud.“

Mitte keegi ei saa sulle tegelikult öelda, millesse sa uskuma peaksid. Jah, tõsiasi on see, et teised inimesed mõjutavad meid, kuid tegelikult ei saa keegi ette kirjutada, kuidas ja millest me unistama peaksime. Siinkohal soovitan alati küsida teistelt soovitusi, kuid mitte omaks võtta kellegi teise tõde. Näiteks kui su sõber või lähedane ütleb, et tema ei usu mingi asja õnnestumisse, aga sina usud, siis ära loobu oma unistusest puhtalt seepärast, et kellegi teise sees on hirm. Ükskõik kui klišeena see ka ei kõla: ainult sina otsustad oma elu üle.  

3. „Usu oma võimetesse – seni kuni usud, leiad lahenduse!“

Inimene on võimas olevus! Ära alahinda ei ennast ega teisi, sest see, mida me inimestena tegelikult suudame, on piiritu. Seni, kuni astud uksest välja, tulevad võimalused – ka siis, kui arvad end olevat omadega ummikus. Kui rada, millel sammud, on päriselt sulle, siis tulevad ka lahendused.

4. „Kui suudame oma muredega rahu teha, saame jätkata eluteed turvaliselt, vabalt ja loovalt.“

Murede, raskuste või keeruliste olukordade puhul tuleb mõista, et see on kõigest hetk sinu elus, mitte terve sinu elu. Selles hetkes sügavalt sees olles võib küll olla seda raske mõista, sest emotsioonid tulevad üles ja hoiavad meid mingil määral kinni. Siinkohal ongi oluline aru saada, mis sinu emotsioonidega toimub ja miks need sellisel kujul pinnale kerkivad.

    Olen see, kes olen (Foto Karen Härms)

    5. „Ei tohi iialgi alla vanduda ja seniajani peab järjekindlalt katsetama, kuni võimaluse uks lõpuks avaneb.“

    Tihti öeldakse, et kui annad alla, siis kukud läbi, aga seni kuni alla ei anna, ei ole sa tegelikult ka läbi kukkunud. Ka siis, kui teha õiget asja, tulevad ikkagi tagasilöögid, kõigil. Igaüks tuleb aga nendega erinevalt toime. Kas sina oled see, kes lööb käega ja loobub? Või tõused püsti ja lähed edasi? Kui aga tegu ei ole sinu jaoks õige alaga, siis ma ei nimetaks sellest loobumist alla andmiseks, vaid sellest peaks kooruma välja õige suund, kuhu liikuda.

    6. „Anna endast lihtsalt alati parim.“

    See, kas oskad juba praegu seda, mida päriselt teha tahad, või veel ei oska – see ei mängi suurt rolli. Palju tähtsam on see, et sa proovid, proovid ja proovid, kuni ühel hetkel märkad, et  oledki selle selgeks saanud. KÕIK on õpitav, olenemata valdkonnast ja oskusest. Isegi vanemas eas võib lauljaks saada, kui on selleks soov, tahe ning kirg!.

    7. „Elus on tähtis teada, mida sa tahad, mis sind innustab. Enamasti vastavad inimesed sellele küsimusele, et nad ei tea. Kas pole kummaline, kui sa lihtsalt ei tea, mida tahad?“

    Kui sa ei tea, kes sa oled või mida teha tahad, siis kelle elu sa õieti elad? Elu ei ole mõeldud selle jaoks, et lihtsalt kulgeda ja vanaduses mõelda, et „oleks võinud…“ Kui soovid elus teha kannapöörde, siis selleks ongi sulle antud tänane päev! Tegele asjadega, millega soovid, ja ela elu, mida sa päriselt ka tahad elada.

    Olen see, kes olen (Foto Karen Härms)

    8. „Õppida elu hindama on tähtsaim võime, mis meile antud on.“

    Elus olemine on kingitus. Elu ei tohi kunagi enesestmõistetavalt võtta, sest homme ei pruugi seda enam olla. Me arvame, et meil kõigil on lõputult aega ja et meiega ei juhtu kunagi midagi, ent tegelikult ei tea keegi, mis võib juhtuda isegi paari tunni jooksul. Seega kuniks elad, siis ela tõeliselt!

    9. „Põhjust elada on palju enam, kui ise arvata oskad.“

    Aja jooksul on tekkinud igaühel erinevad käitumis- ja tundemustrid, harjumused ja töörütm ehk tavapärane rutiin. Kuid pea meeles, et see ei ole lõplik, mida elu sulle pakkuda võib! Elul on sulle anda palju rohkem, kui arvata oskad – ole ainult valmis kõike vastu võtma!

    10. „Sündides saab inimene kaasa väe ja vabaduse olla, elada ja kasvada oma igasuguste püüdluste suunas.“

    Me sünnime siia ilma igasuguste piirideta – ilma harjumuste, mustrite ja reegliteta. Need tekivad aja ning elu jooksul. Kuid kogu elu ei pea kulgema harjumuspärasel viisil. Ükskõik kui ränk, traumaatiline või raske ei ole minevik ka olnud, siis tea, et kõike seda on võimalik muuta. Sul on võimalus otsustada, kas sa tahad nii elada või mitte.

    Tee kas iseendale või kallile sõbrale jõuludeks parim kingitus. Kingi talle raamat! Dave Bentoni „Olen see, kes olen“ on inspireeriv, ent samas mõnusalt lihtne lugemine kõigile elulooraamatute austajatele.

    Krista Kõrgesaar (Foto Karen Härms)
    Krista Jõesaar

    Author

    Loe veel