flexile-white-logo
0
Ostukorvis ei ole tooteid.

Aga miks on raamat parim kingitus?

13. dets. 2022

Kingitused on jõulude juures üks parimaid…. aga mõnikord ka kõige rohkem peavalu põhjustavaid aspekte. Ise kingitust saada on suurepärane tunne ja ka ise kingituse tegemine ehk andmisrõõm on samaväärne emotsioon. Keeruliseks muutub asi aga siis, kui ei tea päris täpselt, mida kinkida. Me anname Sulle nüüd ühe salajase vihje: parim kink on raamat! Kuna tegu on ikkagi kirjastuse blogiga, siis võib-olla Sa mõtled nüüd, et me pole seda kirjutades just päris objektiivsed, ent loe sellegipoolest edasi, MIKS me nõndaviisi arvame.  

Raamat (Foto Shutterstock)

# 1 Sa ei kingi pelgalt raamatut, vaid pileti täiesti uude maailma

Raamatud on kõige kiirem, lihtsam ja soodsam viis argielust põgenemiseks ja oma mõtete vaigistamiseks. Muidugi on siinkohal esirinnas ilukirjandusteosed, mille kangelased rändavad vabalt nii lineaarses kui ka dimensioonilises aegruumis. Hea raamat viib lugeja seiklema, keerates lahti fantaasia ammendamatu kraani. Mõnikord viib rännak aga hoopis sügavale sisekosmosesse ja aitab endast paremini aru saada, iseennast uues valguses näha. Seega raamat on nagu tasuta (puhkuse)reis!

Raamat (Foto Shutterstock)

# 2 Igaühe jaoks on kuskil… just talle kirjutatud raamat

See tuleb vaid üles leida ja raamat lugejaga kokku viia! Kui Sa tead raamatut, mida Su sõber/pereliige/kolleeg/tuttav peaks kindlasti lugema, siis ära oota, kuni ta selleni äkki ise kunagi jõuab. Seda ei pruugi tegelikult kunagi juhtuda. Seega haara härjal sarvist ja vii need kaks kokku! Raamatužanreid on ju tegelikult tohutult palju: ulme, teadus, science fiction, armastus, ajaviide, krimi, elulood, põnevus, ajalugu, lisaks erialased raamatud kõikvõimalikest valdkondadest, alates gluteenivabadest magustoitudest ja lõpetades ettevõtluse, laste kasvatamise ning kalandusega.

Raamat (Foto Shutterstock)

# 3 Raamat pikendab kvaliteetselt elatud eluiga

Inimesed, kes loevad, elavad kauem. Jah, see on fakt! Ükskõik kas määravaks teguriks on see, et lugedes ollakse ühe koha peal paigal ja seega väheneb näiteks liiklusõnnetusse sattumise või enda muul moel liikudes vigastamise oht või on tegu vaimse tervise turgutamisega (mis on teatavasti tugevas korrelatsioonis füüsilise tervisega), siis positiivne on see asjaolu igal juhul. Lisaks sellele on eri uuringud kinnitanud, et lugemine suurendab empaatiavõimet (mis aitab luua ja hoida suhteid), arendab eneseväljendusoskust ja tõstab keskendumisvõimet. PS! Kui kingituse saaja alles tutvub raamatute lugemise maagilise maailmaga, siis pane kõik eelnev kaardi peale kirja ja jäta ka see raamatu vahele!

Raamat (Foto Shutterstock)

# 4 Raamat on taskukohane kingitus

Raamatuid on väga erinevas hinnaklassis, ent keskmiselt jäävad need paarikümne euro kanti. Võrreldes paljude teiste kingitustega (ehted, elektroonika, kosmeetika) on raamat suhteliselt soodne variant. Kui raamatupoes ei ole parasjagu käimas ulatuslik sooduskampaania, siis igas poes on lauake just selle hetke sooduspakkumistega. Ja miks ka mitte soetada raamat järelturult? Uuri erinevaid ostu-müügiplatvorme, nagu Facebooki turg, Yaga, Osta.ee vms. 

Raamat (Foto Shutterstock)

# 5 Raamatut on lihtne pakkida

Ja praegu viimase, aga mitte sugugi vähem olulisema põhjusena toome välja, et raamatut on väga lihtne pakkida! Seda muidugi juhul, kui Sa ei taha üle anda kinkekotti, vaid otsid naaaaatukene isikupärasemat lähenemist. Küllap oled isegi kogenud, et korralikult pakitud ja lehviga kingitust on mitu korda põnevam avada kui kinkekotti. Seega pane pakkimisel mängu kogu oma fantaasia, taaskasuta vanu ajalehti vms ja kaunista pakk näiteks kuuseoksakesega!

Raamat (Foto Shutterstock)

Kiika ka meie raamatuid, ehk kulub sõbrale ära just midagi nende seast!

Krista Kõrgesaar (Foto Karen Härms)
Krista Jõesaar

Author

Loe veel