flexile-white-logo
0
Ostukorvis ei ole tooteid.

Dave Benton: ära kannata vaikides, kui vajad abi, siis küsi!

03. veebr. 2024

Hinnatud muusiku Dave Bentoni raamat „Olen see, kes olen“ on otsekohene ja siiras lugu ühe Arubalt pärit ning läbi mitmete rännakute Eestisse tulnud mehe isikliku elu tõusudest ja mõõnadest, sisemaailmast, uskumustest ning elufilosoofiast. „Ela suurepärast elu, sest mis kord läbi saab, saab läbi just sellisena nagu oled selle ise loonud,“ leiab Dave.

Olen see, kes olen (Foto Karen Härms)

Positiivselt mõeldes, suudad leida viisi, kuidas takistused enda kasuks ümber pöörata

Dave tõdeb oma raamatus, et elu teevad keerulisemaks inimesed, kes mingil arusaamatul põhjusel töötavad sinu vastu, kasutades oma elunorme sinu eluväärtuste blokeerimiseks. Keerulised on inimesed, kes ei salli sind või ei usu sinusse, ükskõik mis põhjus neil selleks ka pole. „Nad võivad su elu väga probleemseks teha, minna äärmustesse, et sind takistada, boikoteerida su tegevust, tegeleda väljapressimisega või sind halvasti mõjutada.  Need hoovad, mis saavad sind takistada edasi liikumast on vahest füüsilised, teinekord jälle materiaalsed,“ lausub muusik ja lisab, et paigalseis on tagasiminek ja see on üks neid takistusi, mida suudab leevendada positiivse mõtlemise jõud. Kui mõtled positiivselt, suudad leida viisi, kuidas takistused enda kasuks ümber pöörata. Ole positiivne ja usu sellesse! „Olen kogenud, et pole takistusi, mida ületada ei saaks. Niisamuti pole ka haigust, mida ei saaks ravida. Kui seda on väga vaja, siis võtad oma mõttejõu kokku ja tõused kõigist takistustest kõrgemale.“

Õnnelik (Foto Freepik)

Pole midagi häbiväärset teistelt abi küsimises ja selle vastuvõtmises

Dave lausub, et keerulistest olukordadest on aidanud tal üle saada sisemine teadmine, mis annab jõudu mitte iialgi alla anda ning ütleb, millal asjadest lahti lasta või abi küsida. „Jah, just nii on – et pole midagi häbiväärset teistelt abi küsimises ja selle vastuvõtmises. Alati leidub keegi, kes tunneb asja veidi paremini kui sina. Ja ei tasu unustada, et elu läheb edasi.“

Pole midagi häbiväärset teistelt abi küsimises ja selle vastuvõtmises. Alati leidub keegi, kes tunneb asja veidi paremini kui sina.

Kahetsusest tuleb osata lahti lasta

Küsimusele, kas Dave`i elus on olnud asju, mida ta kahetseb, vastab ta, et asjadega, mida on elus kunagi kahetsenud, on ta õnnelikult ühele poole saanud, sest muidu ei saaks edasi elada. „Vastasel juhul poleks ma praegu siin. Jah, küllap olen mõndagi valesti teinud ja lubanud juhtuda asju, mida poleks pidanud juhtuma. Olen langetanud valesid otsuseid ja neidki kaua kahetsenud,“ nendib ta ja lisab, et tegelikult on kahetsusega aga nii, et sellest tuleb osata lahti lasta ja püüda edasi elada. Sa küll meenutad neid lugusid aeg-ajalt, kuid nad ei mõjuta enam su igapäevaelu. „Kui mõned asjad siiski mõjutavad, siis annab see märku, et sa pole neist üle saanud, nad segavad su elu ja tuleb midagi ette võtta, et nende painest vabaneda. Kuid veelkord – kui vajad abi, siis küsi. Ära karda seda teha.“

Liblikas käel (Foto Freepik)

13 head mõtet Dave Bentoni raamatust „Olen see, kes olen“:

  • Kui su eesmärk on siiras ja sa oled selles kindel, siis usu – see lähebki just nii nagu peab ja mitte kuidagi teisiti.
  • Unistustesse ei tasu mitte klammerduda, vaid need tuleb teoks teha, pingutades selle nimel iga päev ja igal pool.
  • Kui suudame oma muredega rahu teha, saame jätkata eluteed turvaliselt, vabalt ja loovalt.
  • Sina ja ainult sina pead olema see, kes haarab kontrolli oma elu üle ja elab seda. Jäta kõik olnu seljataha ja ela uut elu. Kõik muu on minevikus, ole vaba ja õnnelik.
  • Kui su lühikeses elus on nii palju erinevaid kogemusi, siis tead, et nii hea kui halb võib sinuga juhtuda kõigest silmapilgu jooksul.
  • Mitte alla anda, ükskõik, mida elu sulle ka ei saadaks! Tõuse alati jalule.
  • Sul on elus eesmärk ja see eesmärk on jõuda sinna, kuhu kavatsesid. Sa ei saavuta edu iial, kui norutad või lubad teistel end alla suruda. Tõuse, usu õnnestumisse, iseendasse ja mine edu poole.
  • Ole iseenda suhtes aus – tea, mida suudad ja mida mitte.
  • Ära lepi sellega, kui keegi püüab sind su valitud teelt kõrvale kallutada.
  • Elus on tähtis teada, mida Sa tahad, mis Sind innustab. Enamasti vastavad inimesed sellele küsimusele, et nad ei tea. Kas pole kummaline, kui sa lihtsalt ei tea, mida tahad?
  • Ei tohi iialgi alla vanduda ja seniajani peab järjekindlalt katsetama, kuni võimaluse uks lõpuks avaneb.
  • Pole midagi häbiväärset teistelt abi küsimises ja selle vastuvõtmises. Alati leidub keegi, kes tunneb asja veidi paremini kui sina. Ja ei tasu unustada, et elu läheb edasi.
  • Ärge kannatage vaikides, kui vajate abi, siis küsige.
Raamat Hinga ja Ela (Foto Karen Härms)
Kirjastus GoodNews

Author

Loe veel