flexile-white-logo
0
Ostukorvis ei ole tooteid.

Hingamisharjutus, mis aitab äratada sihikindlust ja julgust

13. apr. 2024

Tasakaalukeskuse hingamisterapeut ja raamatu „Hinga ja ela!“ autor Monika Palm selgitab oma raamatus, et teadlik hingamine koosneb teadvustatud hingamisele suunatud erinevatest harjutustest, mida saab ka kodus iseseisvalt praktiseerida. „See aitab vabaneda mõtete virr-varrist, laseb vabaks pinged, aitab lõdvestuda, luua endaga parema kontakti, avades praktiseerijat sügavale ja lähedasele ühendusele oma kehaga,“ sõnab ta.

Hinga ja ela (Foto GoodNews, Evelin Kruus)

Regulaarne teadliku hingamise praktiseerimine aitab Monika sõnul organismil ja kehasüsteemil paremini toimida, tõsta keskendumisvõimet ja meeleolu, vabaneda väsimusest, aitab paremini uinuda, vabaneda vihast ja frustratsioonist, annab parema tervise ja heaolu tunde. Lisaks tõstab enesekindlust, aitab paremini toime tulla mistahes probleemidega ning lubab mõista ja toetada ka teisi inimesi.

Regulaarne teadliku hingamise praktiseerimine aitab organismil ja kehasüsteemil paremini toimida, tõsta keskendumisvõimet ja meeleolu.

Päike mõjutab meie meeleolu ja tervist

Monika toob raamatus „Hinga ja ela!“ välja, et päikeses on tohutu energia ja vägi, mis on kõigele olevale eluks vajalik. Päike mõjutab meie meeleolu ja tervist, vastutab elu eest, teda peetakse ka peamiseks prana* väeks, me saame päikesest ammutada prana’t elujõu tõstmiseks oma kehas ja seepärast tunneme päikesevalguses end energilisemana.

Hinga ja ela (Foto GoodNews, Evelin Kruus)

„Päikeseenergia on seotud julguse, tugevuse ja sihikindlusega ning me saame seda teadlikult äratada kehas ka läbi hingamispraktika. Päikesehingamine on mõeldud päikeseenergia äratamiseks ja talletamiseks kehas päikesevaeseks ajaks ning seda on väga hea teha hommikul,“ räägib Monika.

Hingamisharjutus, mis aitab päikesest elujõudu ammutada

NB! Kui sa oled beebiootel või on sul kõrge vererõhk, siis Monika soovitab teha päikesehingamist ilma hinge kinni hoidmata. „Tõsisemate terviseprobleemidega konsulteeri alati enne, kui seda harjutust teed. Tee päikesehingamist 5 minutit.“

  1. Leia endale mõnus istuv asend, sule silmad.
  2. Suru vasaku käe pöidlaga kinni vasaku ninasõõrme pool ja hinga sisse paremast ninasõõrmest. Seejärel suru sõrmedega kinni mõlemad ninasõõrmed ja hoia hinge kinni 5–10 sekundit. Hinga välja vasakust ninasõõrmest, hoides kinni paremat poolt.
  3. Jätka hingamist eelpool kirjeldatud viisil. Kui sa oled leidnud endale sobiva rütmi, siis kujuta ette, kuidas kuldne valgus voolab sisse hingates paremast ninasõõrmest ja täidab sinu vasaku ajupoolkera punase, kuldse ja kollase valgusega.
  4. Kui sa hingad välja vasakust ninasõõrmest, siis kujuta endale ette, et vabastad väsimuse ja loiduse. Tee sama ka vasakust ninasõõrmest sisse ja paremast välja hingates.
  5. Jätka päikesehingamist 5 minutit, et päikeseenergia saaks kehas voolama hakata.
  6. See harjutus võiks olla üks osa igapäevasest spirituaalsest praktikast.

* „Prana on eluenergia, mida vajab meie füüsiline keha ja peenkeha. Kõik loodusjõud on prana ilmingud. Prana on Universumi algallikas, mis hoiab meid elusana. Prana energia ilmutab end kuumuse, päikese, vuliseva vee või tuule kujul,“ selgitab hingamisterapeut prana kohta lähemalt.

Raamat Hinga ja Ela (Foto Karen Härms)
Kirjastus GoodNews

Author

Vaata veel