flexile-white-logo
0
Ostukorvis ei ole tooteid.

3 jõuduandvat mõtet Dave Bentonilt, mis aidanud teda läbi rasketest hetkedest

01. aug. 2022

On paratamatu, et elu veeretab ette keerulisi momente. Teinekord peab rakendama kõik oma füüsilise, vaimse ja hingelise jõu varud, et püsti jääda ja ikka edasi liikuda. Nii on ka muusiku, artisti ning tervendaja Dave Bentoni elus olnud perioode, millele tagasi vaadates saab ta tõdeda, et teda on õnnistatud ellujäämise ja elus püsimisega. Oma raamatus „Olen see, kes olen“ jagab Dave Benton lugejaga oma elu keerdkäike alates kodusaarelt Arubalt lahkumisest ja esimese abielu purunemisest kuni arvukate tervisega seotud väljakutseteni. Millised mõtted on aidanud tal raskel ajal pea püsti hoida ja mis võiksid olla abiks teistelegi?

# 1 Mitte iialgi ei tohi alla anda

„Mulle annab palju jõudu tugev sisemine teadmine, et iial ei tohi alla anda. Küll aga võib kätte jõuda aeg millestki lahti lasta või abi küsida. Jah, just nii on – pole midagi häbiväärset teistelt abi küsimises ja selle vastuvõtmises. Alati leidub keegi, kes tunneb asja veidi paremini kui sina,“ kirjutab Benton.

# 2 Elu läheb edasi

Viimased 20 aastat on Bentoni elus olnud kui Ameerika mäed – säravad tõusud vahelduvad järskude langustega. „Kahekümne aasta jooksul on juhtunud nii palju, et olen saanud targemaks, ettevaatlikumaks ja vanemaks. Nüüd võin elada vastavalt kõnekäänule: „Kurat teab rohkem sellepärast, et ta on vana, mitte sellepärast, et ta on kurat.“ Olen õppinud aja jooksul seda, et mis iganes sinuga juhtub, elu läheb edasi. Inimesed ikka elavad oma igapäevaelu. Elu ei peatu ega oota sind järele – selline ta kord juba on!“

# 3 Põhjust elada on palju enam, kui sa arvata oskad

Benton on tänulik, et tema naine ja tütred on alati seisnud ta selja taga, mida iganes ta ette võtab. „See on tingimusteta armastus. Elus tuleb aina ette võitlusi küll tervise, karjääri või millegi muu nimel ja ükskõik kui positiivne ka oleks su eelhoiak, võib juhtuda, et mingil hetkel murdud siiski. Sel momendil leiad jaksu edasi läbi murda vaid seepärast, et sul on teised inimesed su elus, kes usuvad sinusse ja annavad sulle põhjusi edasi elada,“ mõtiskleb Benton, kes jagab oma raamatus, et kui ta kuuleb oma naist ütlemas: „Ma arvasin, et sa ei anna kunagi alla“, siis leiab ta endas tõepoolest sisemise jõu mitte alla anda.  „Kuuldes oma tütreid ja sõpru kinnitamas, et ma suudan sellest kõigest välja tulla, tunnen soovi jälle tantsida! Põhjust elada on palju enam, kui ise arvata oskad. Niisiis on aeg kogu oma jõud koondada ja uskuda, et suudad võita. Nagu alati oled suutnud.“

Dave Bentoni „Olen see, kes olen. Suur intervjuu“ on siiras, otsekohene ja positiivsust süstiv lugu ühe mehe elust, seiklustest, mõõnadest ja tõusudest.

Krista Kõrgesaar (Foto Karen Härms)
Krista Jõesaar

Author

Loe veel