flexile-white-logo
0
Ostukorvis ei ole tooteid.

Kuidas iseendaga tasakaalus olla? Tasakaalus inimene ei reageeri üle

22. dets. 2023

Tasakaalukeskuse hingamisterapeut ja raamatu Hinga ja ela! autor Monika Palm sõnab, et on olnud väga suur muretseja ja pabistaja – ta on võtnud südamesse kõike, mis ümberringi toimus. See häiris teda aga tohutult ning ei lasknud rahus olla. Monika toob raamatus välja, kuidas iseendaga tasakaalus olla ja mitte üle muretseda.

Monika Palm (Foto Liis Markvardt)

Teadvustades asjaolusid, mis sind häirivad, saad võimaluse neid muuta

Monika selgitab, et murede koorem surus teda kokku ja tegi „väikeseks“. Nii väikeseks, et tal tuli tahtmine maailma eest peitu pugeda. Kui Monika aga hakkas iseendasse vaatama, endaga kontakti looma, vabanedes kõigest väljastpoolt tulevast ja olles oma energias, sai ta aru, kui tasakaaluka, rahuliku ja harmoonilise olemusega ta loomu poolest tegelikult olen. „Tasakaalus inimene ei reageeri üle, ta jääb enese keskmesse mistahes situatsioonis, ega lase end mõjutada välistest olukordadest,“ lausub ta.

Tasakaalus inimene ei reageeri üle, ta jääb enese keskmesse mistahes situatsioonis.

Monika Palm (Foto Liis Markvardt)
Monika sõnab, et tasakaalus olemist on täielikult võimalik saavutada. Inimese keha on tundlik organ, mis annab meile kogu aeg informatsiooni ümbritseva kohta. „See tähendab, et sina inimesena võid tajuda teiste inimeste mõtteid, tundeid, emotsioone ja kõike, mis nende sisemaailmas toimub. Juhul, kui sa seda ei teadvusta, on lihtne sattuda ärevusse või end halvasti tunda. Kui hakkad teadvustama asjaolusid, mis sind häirivad, saad võimaluse neid muuta,“ selgitab ta.

Kui hakkad teadvustama asjaolusid, mis sind häirivad, saad võimaluse neid muuta!

Kuidas luua rahu?

Monika toob välja, et oleme sisenenud rahu ja armastuse ajastu algusesse, kuigi väliseid sündmusi vaadates see niimoodi ei tundu. Mida teha aga selleks, et luua rahu? Hingamisterapeut lausub, et juba küsimuse esitamine ise hakkab rahu looma. „Parimad lahendused tulevad alles siis, kui õpime olema lubamises teistsuguste arusaamadega inimestega. See on suur väljakutse, mida ei saa muuta vastandudes või võideldes,“ räägib ta ja lisab, et saame muuta ühiskonna ilusamaks, kui alustame tegevustest, mis meid endid õnnelikuks teevad. Muuda ennast – muutub maailm. „Nagu ema Teresa on jutlustanud – kui igaüks koristaks ära oma ukseesise, oleks planeet Maa puhas paik. Ka minu vaatenurk on selline.“

Monika Palm (Foto Liis Markvardt)

Monika tõdeb, et suurteks muutusteks on aga vajalik paras annus julgust, et mitte lasta end enam häirida teiste arvamustest – pole tarvis raisata oma energiat teiste reageeringute analüüsimisele. „Selle asemel tuleb elada elu, mis sulle meeldib. Vabastav ja teadlik hingamine on väga head ja tõhusad praktikad. Kui sa õpid teadlikult hingamist juhtima, oled võimeline ka oma elu ise juhtima,“ selgitab ta.

Meelespea!

  • Ela elu, mis meeldib sulle!
  • Ära raiska oma energiat teiste reageeringute analüüsimisele.
  • Suurteks muutusteks on vajalik paras annus julgust.
  • Küsi küsimusi – juba küsimuse esitamine ise hakkab rahu looma!
  • Tee asju, mis sind õnnelikuks teevad.
  • Muuda ennast – nii muutub ka maailm!
Raamat Hinga ja Ela (Foto Karen Härms)
Kirjastus GoodNews

Author

Vaata veel