flexile-white-logo
0
Ostukorvis ei ole tooteid.
Olen see, kes olen

20,00 

Q

Sissevaade raamatusse

DAVE BENTON

Olen see, kes olen

Dave Benton on tuntud kui artist ning laulja, kes koos Tanel Padariga kirjutas Eesti 2001. aastal Eurovisiooni ajalukku, tulles selle populaarse lauluvõistluse võitjaks. Vähem teatakse aga seda, et Dave on ka reikimeister ja vaimne tervendaja, kelle senine elutee on olnud äärmiselt põnev, tulvil nii õnnestumisi kui ka õppetunde. „Olen see, kes olen” on liigutav lugu mehest, kes rändas Arubalt Eestisse. Raamatust saab vastuse ligi paarisajale intrigeerivale ja isiklikule küsimusele, mida on Dave’ile esitanud pereliikmed, artistid, sõbrad ja kolleegid, muusikud, promootorid, esinejate mänedžerid, ettevõtjad, psühholoogid ja paljud teised. 

20,00 

 Autor: Dave Benton

 Korrektuur: Liine Jänes

 Toimetaja: Laine Randjärv

 Kujundaja: Rein Seppius

 Tõlge: Tarmo Rajamets

 Köide: Kõva

 Lehekülgi: 144

 Sari: ELUJUTUD

 Suurus: 134 x 196 x 14 mm

 ISBN: 978-9916-4014-0-8

 Ilmumisaasta: 2020

 Lugemisaeg: 1h 23min

 Tiraaž: 1000

Head mõtted raamatust

Olen see, kes olen tutvustus

Olen see, kes olen (Foto Karen Härms)

Dave Benton, sünninimega Efren Eugene Benita, on sündinud Aruba saarel, kus ta kasvas üles üheksaliikmelises peres. Ta on tuntud laulja, artist, laulukirjutaja, õhtujuht, alternatiivtervendaja ja reikimeister, ent see pole sugugi kõik.

Dave on rikkaliku kogemuste ja teadmiste pagasiga: lisaks tavapärastele õpingutele on ta õppinud kolm aastat hispaania keelt õpetajakutse omandamiseks ning müügi- ja personalitööd ja turundust, et mõista inimese käitumise tagamaid. Dave on ka kvalifitseeritud juveliir ja gemmoloog, interjööri- ja vitriinikujundaja, poejuhataja, äri- ja kontorijuht. Oma hingelt on ta enda sõnul olnud aga alati laulja ja artist, kes igatseb lavalolekut ja inimestele esinemist.

Nüüd saab Dave loetellu lisada ka raamatu autori rolli. Armastatud muusiku elu keerdkäike, õnnestumisi ja õppetunde ning sügavaid sisemisi taipamisi avav teos „Olen see, kes olen“ sündis paljude inimeste koostöös. „Raamatu sündimise lugu on selline,“ jutustab Dave, „et minu sünnipäeva külaliste seas oli kord härra, kes tuli minuga vestlema, küsides jutu sees hulgaliselt küsimusi. Ta kuulis mu saavutustest äris ja elus, küsis õpingute, elukäigu ja kõige muu kohta. Mulle tundus, et mu elukäik huvitas teda siiralt.  Ja siis see juhtuski. “Kas soovite siis mu raamatut lugeda?” küsisin temalt. Raamatut, mida praegu käes hoiate, inspireeris mind kirjutama kaasvestleja huvi.“

Ideega edasi minnes tegigi Dave valiku inimestest üle maailma, kes teda tunnevad, alates arstidest kuni poliitikute, mänedžeride ning pereliikmeteni. „Arvestasin sellega, et ilmselt tuleb mul silmitsi seista ka selliste tundlike teemadega, mida ma pigem puudutada ei tahaks,“ meenutab Dave. Avameelne elulooraamat „Olen see, kes olen“ on jäädvustus Dave’i isiklikest arusaamistest ja maailma tunnetusest; see on tema sisekõne ja arutelu oma kahe mina vahel, tema kogemuste kogum.

Minuga mõtlesid kaasa ja esitasid küsimusi

Monika Kuzmina, GoodNews Communication juht
Katrin Helend-Aaviku, “Õhtulehe” ajakirjanik
Elviira Eessaar, MediaMarketing Est spetsialist
Jüri Muttika, ETV “Ringvaate” ajakirjanik
Maris Benita, abikaasa, fitnessitreener
Sissi Benita, tütar, meigikunstnik, laulja ja laulukirjutaja
Lisa Benita, tütar, tantsija ja tudeng
Arne Strømberg, Norra esitrompetist ja orkestrijuht
Rene Paalman, Aruba ja USA (West Palm Beach, Florida) ärimees, sõber
Dr Madis Ilmoja, arst, nefroloog, minu raviarst 20 aasta vältel, meditsiinialane nõuandja ja sõber

Boris Bagger, Saksa-Eesti kitarrist, professor, mandoliini-orkestri juht ja sõber
Leo ja Nienke van Leur, Hollandi sõbrad ja ekskolleegid Rotterdami konservatooriumist aastatel 1990–1994
Freddy Gumbs, sõber, Kariibi muusik ja laulukirjutaja Bonaire’i saa­relt
Franklin Sofia, Aruba ärimees, ärijuht, muusik ja mu parimaid sõpru läbi elu
Edwin Abath, Aruba esindaja Hollandi Kuningriigi ministrite nõukogus aastatel 2009–2013, välisminister, muusik ja sõber
Jonas Dufvelin, soome alternatiivravitseja, Finnshindo mee­todi leiutaja, endine kolleeg, sõber
Mari-Ann ja Tunne Kelam, poliitikud, sõbrad
Anu Tõniste, psühholoog, sõber
Liis Kuurme, sagedusterapeut, alternatiivravitseja

Dr Dmitri Tsion, osteopaat ja terapeut
Neeme Kari, ärimees, turundusagentuuri juht
Kadi Ruutu-Schroderus ja Seppo Schroderus, Eesti-Soome pikaajalised kolleegid ja pere sõbrad
Andi ja Anneli Villenthal, naisevend ning tema abikaasa, kirjastuse assistent
Meelis Kapstas, ajakirjanik, meedia-spetsialist, peresõber
Julia Ranne, IT-müügikonsultant, naaber, sõber
Eha Rikberg, IT-analüütik, naaber, sõber
Tauri Tallermaa, mälu-treener ja koolitaja
Kaido Sõmer, investor, ettevõtja ja mentor, Edu Akadeemia asutaja
Tiia Kuusk, konsultant, self-development super­viisor ja mentor

Tele­intervjuu

Neeme Raud intervjueeris Dave Bentonit

11. novembril 2020. aastal andis Dave Benton TV3-s esimese eksklusiivse teleintervjuu Neeme Rauale, kus ta avas raamatu sündimise tagamaid ning läbielamisi isiklikus elus. Milliseks on kujunenud Dave Bentoni muusikukarjäär pärast Eurovisiooni võitu? Kust tuli otsus raamat kirjutada? Mis oli kõige huvitavam küsimus, mis Dave’ile raamatu loomise käigus esitati (ja mis oli tema vastus sellele)? Milline on Dave’i suhe eesti keele, eestlaste ja spirituaalse maailmaga?

Noppeid intervjuust:

„Mis puutub vaimsusesse, siis minu jaoks on selle põhiidee olla õnnelik, iseennast tunda. Endasse uskuda. Ja uskuda, et on kõrgem maailm, kõrgem olevus, sinu enda sees. Seda ma peangi silmas, kui ütlen, et olen see, kes olen.“

„See raamat oli minu jaoks kui teraapia. Ma ropendasin, nutsin, karjusin. Ja ka naersin paljude asjade üle. Oli küsimusi, mis viisid mind tagasi minevikku, millest ma ei olegi rääkinud, millega ei ole tegelenud.“

„Abi palumine ei ole halb. Tänu abi palumisele olen ma üldse siin. Palu abi. See on väga lihtne.“

Dave Benton telesaates Tallinna Kodanikud (Foto GoodNews)

Peatükid

Jah, soovin raamatut

Dave Benton. Olen see, kes olen

DAVE BENTON

Olen see, kes olen

„Olen see, kes olen” on liigutav lugu mehest, kes rändas Arubalt Eestisse. Raamatust saab vastuse ligi paarisajale intrigeerivale ja isiklikule küsimusele, mida on Dave’ile esitanud pereliikmed, artistid, sõbrad ja kolleegid, muusikud ja paljud teised.

Dave Benton. Olen see, kes olen - avatud

3 elulist küsimust

Dave Bentonile

1. Mis on su elus kõige tähtsam?

Kui su lühikeses elus on nii palju erinevaid kogemusi, siis tead, et nii hea kui halb võib sinuga juhtuda kõigest silmapilgu jooksul. Sa võid jõuda paljude mägede tippu ja samamoodi kuristikku langeda. Sa võid kaotada kõige lähedasemaid ja leida palju uusi sõpru.

Ent aina kinnitan üht tähtsat tõdemust: ela igas hetkes, sest elus olemata pole millelgi tähtsust. See on and, mille saad sündides – mida sellega teed, on juba su enda asi.

Kuidas suureks kasvada, mida oma eluga ette võtta, millest end mõjutada lasta ja millest mitte – see kõik on su enda teha. Kui tahad, võid ennast teostada või hoopiski antud eluaastad ära raisata. Kuid üks on kindel, mu sõber – ela väärikalt! Ole hea iseenda ja teiste vastu. Ela suurepärast elu, sest mis kord läbi saab, saab läbi just sellisena nagu oled selle ise loonud.

Raamat Olen see, kes olen (Foto Karen Härms)
Raamat Olen see, kes olen (Foto Karen Härms)

2. Milline sündmus muutis või pani sind muutma su elukäiku?

Oli aasta 1997. Olin üksi oma korteris Norras, õnnetu ja ennast haletsev, sest olin kaotanud ühe investeeringuga hulga raha. Ka muus osas polnud rahaasjad roosilised, pidin lühikese aja jooksul suure kaotusega toime tulema. Jõin, nutsin ahastusest ja vestlesin iseendaga, visates õhku kõiksugu küsimusi – miks midagi sellist just minuga juhtuma pidi?

Hetkega täitis mu korteri kõmisev meeshääl, esitades tähtsaima küsimuse, mida minult iial küsitud on: „Mida sa siis tahad?“ Järgnes lühike paus. Ja siis kõlas uuesti: „Mis asi see on, mida sa tahad?“ Olin šokis, tõusin püsti ja otsisin kogu korteri läbi – WC, köögi, magamistoa, ent olin üksi. Langesin põlvili, võtsin oma konjakiklaasi, pöörasin selle tagurpidi ja puhkesin nutma nagu laps.

See hääl kostis taas: „Noh, mis see siis on, mida sa tahad?“ Vastasin: „Tahan lihtsalt õnnelik olla, kasvõi korra elus lihtsalt õnnelik olla.“ Hääl soovitas: „Siis tee midagi selle heaks!“ Ootasin veel mõnda aega põrandal ega joonud enam. Tõusin üles, haarasin telefonitoru ja helistasin Marisele. Ülejäänu on juba ajalugu.

3. Milline on parim nõuanne, mille ise oled saanud ja kes selle sulle andis?

Kui pääsesin esinema Aruba luksushotellidesse, tutvusin ühe kuulsa lauljaga Las Vegasest, Hal Frazieriga. Läksin peale esinemist ta juurde ning ütlesin, et soovin küsida nõu. Leppisime kokku, et kohtume järgmisel päeval kell kolm. Päev hiljem olin elevusest kohal juba varakult, kuid mu rõõm vaibus sedamööda, kuidas voolasid minutid ja Hali polnud. Peale kolmetunnist ootamist läksin minagi ära.

Järgmisel hommikul helistasin staarile. Ta palus tulemata jätmise pärast vabandust, andis järgmiseks päevaks lubaduse kokku saada, ent ei ilmunud taaskord kohale. Ja nii kestis see terve nädala! Viimaks, laupäeva õhtul teda taas oodates, sai sellest ninapidi vedamisest mul lõpuks küllalt. Ma tõusin, et ära minna, kuid just sel hetkel peatasid mind tema hääl ja kaks hiiglaslikku kämmalt.

Hal surus mind tagasi istuma ja selgitas, et oli tegelikult mind kogu nädala jooksul oma neljanda korruse rõdult jälginud. „Sa arvasid vist tõesti, et olen sedasorti mees, kes ei ilmu kunagi kohale, kas polnud nii,“ küsis ta. Mina aga vastasin: „Ei! Ma austan sind selleks liiga palju, et arvata, et jätsid põhjuseta tulemata. Aga mis siis toimus?“

Tuli välja, et asi, mida ta mulle õpetada oleks soovinud, paistis minus juba olemas olevat: et ei tohi iialgi alla vanduda ja seniajani peab järjekindlalt katsetama, kuni võimaluse uks lõpuks avaneb. Ta sõnas tunnustavalt: „Sa tulid ikka ja jälle tagasi, mida iganes ma ka tegin.“ Selline sisemine jõud ja järjekindlus paneb inimesed sinuga arvestama.

Raamat Olen see, kes olen (Foto Karen Härms)

Kes on Dave Benton?

Dave Benton

Dave Benton, sünninimega Efren Eugene Benita, on sündinud ja kasvanud Aruba saarel väikses Dakota-nimelises külas suures peres, kuhu kuulusid tema isa, ema, neli venda ja kolm õde. Dave meenutab seda aega: „Me polnud üldse rikkad, pigem oli paljustki tavapärasest puudus, kuid tänu oma vanematele kasvasime üles üheskoos ja õnnelikult. Nad õpetasid meid hoolima üksteisest ja sellest vähesest, mis meil oli. Meie, poisid, olime huvidelt sarnased – jooksime ringi, mängisime palli, lõhkusime asju ja tegime muid poiste tempe. Perekonnana seisime kaljukindlalt üksteise eest läbi kõigi nende aastate.“

Juba  lapsepõlves oli Dave’il suur huvi muusika ja laulmise vastu. Ta kuulas raadiost tundide kaupa muusikat ning üheks tema lemmiktegevuseks oli oma kodu pesuruumis kontsertide andmine. Kuna aga muusikuks olemist ja loomingulist karjääri ei hinnatud tollal Dave’i lähikonnas kuigi kõrgelt, proovis ta enne oma hinge kutsele järgnemist ka hulgaliselt teisi ameteid, õppides muu hulgas nt hispaania keele õpetajaks, aga ka turundust, müügi- ja personalitööd. Lisaks sellele on ta pidanud juveliiri, interjööri- ja vitriinikujundaja, poejuhataja, äri- ja kontorijuhi ametit.

Saatusel olid aga Dave’iga omad plaanid. Hoolimata mehe pingutustest, purunes tema esimene abielu, millega sai läbi ka üks tema eluetappe ehk aeg Arubal. Kui sulgub uks, avaneb kuskil aken. Läbi keerdkäikude, aga ka õnnelike juhuste pakuti Dave’ile võimalust jätkata oma muusikukarjääri Skandinaavias. Siis ta enam pikalt ei mõelnud. Hetkel elab Dave juba üle 20 aasta Eestis koos oma armsa naisperega – Marise, Sissi ja Lisaga. „Kui sa kord leiad oma õnne, siis kõik ülejäänu tuleb iseenesest,“ sõnab armastatud artist.

Eksklusiiv­intervjuu

Meedia­kajastused

Valik kajastusi
Kõik kajastused

15. august 2023

BUDUAAR - DAVE BENTON: ela igas hetkes ja ela väärikalt

BUDUAAR - DAVE BENTON: ela igas hetkes ja ela väärikalt

23. juuni 2023

POSTIMEES - Dave Benton: teistelt abi küsimises pole midagi häbiväärset

POSTIMEES  - Dave Benton: teistelt abi küsimises pole midagi häbiväärset

16. mai 2023

BUDUAAR - NÕUANDEID DAVE BENTONILT, kuidas oma elu ja maailma paremaks muuta

BUDUAAR - NÕUANDEID DAVE BENTONILT, kuidas oma elu ja maailma paremaks muuta

17. september 2022

DELFI - Kasulik meile kõigile: Dave Benton avaldab ühe väärtusliku õppetunni, mille tuuma on viimasel ajal eriti mõistnud

DELFI - Kasulik meile kõigile: Dave Benton avaldab ühe väärtusliku õppetunni, mille tuuma on viimasel ajal eriti mõistnud

KÕIK KAJASTUSED

  1. Dave Benton: ela igas hetkes, sest elus olemata pole millelgi tähtsust – 20.12.23 Raamatus/Postimees
  2. DAVE BENTON: ela igas hetkes ja ela väärikalt – 15.08.23 Buduaar
  3. Dave Benton: „Olen õnnelik ja väga tänulik, et saan öelda: Dave Benton tunneb end hästi, ilma valude ja muude tervisehädadeta.“ – 03.07.23 Õhtuleht
  4. Dave Benton: teistelt abi küsimises pole midagi häbiväärset – 23.06.23 Raamatud/Postimees
  5. NÕUANDEID DAVE BENTONILT, kuidas oma elu ja maailma paremaks muuta – 16.05.23 Buduaar
  6. Dave Benton lõppenud abielust: juba mesinädalate ajal võis aimata, et meie kooselu saab olema pilvine – 21.11.22 Naistekas/Delfi
  7. Dave Benton: olen kasutanud reikit oma energiaväljade võimendamiseks ja avamiseks enne iga kontserti – 07.10.22 Raamatud/Postimees
  8. Kasulik meile kõigile: Dave Benton avaldab ühe väärtusliku õppetunni, mille tuuma on viimasel ajal eriti mõistnud – 17.09.22 Naistekas/Delfi
  9. Dave Benton: vastukaaluks kõigele, mis on elus valesti läinud, olen kuskil ka midagi väga õigesti teinud – 18.08.22 Raamatud/Postimees
  10. Dave Benton: kõik, mida teed, tuleb ringiga tagasi – 27.07.22 Postimees
  11. SÕNA ON MEESTEL: milline on kütkestav naine? Kas pisiflirt on suhtele ohtlik? Mis vahe on armumisel ja armastusel? – 02.07.22 Naistekas/Delfi
  12. KÜMME TSITAATI | Dave Bentoni inspireerivad mõtted: põhjust elada on palju enam, kui ise arvata oskad – 03.06.22 Naistekas/Delfi
  13. DAVE BENTON: pole takistusi, mida ületada ei saaks!06.22 Buduaar
  14. Dave Benton: kui tunned end õnnelikuna, järgneb kõik muu iseenesest – 30.05.22 Raamatud/Postimees
  15. Dave Bentoni 3 jõuduandvat mõtet, mis on teda rasketest hetkedest läbi aidanud – 30.04.22 Raamatud/Postimees
  16. Dave Benton: usun, et Taeva ja Maa vahel on midagi enamat, mida paljud meist lihtsalt ei tea – 02.04.22 Raamatud/Postimees
  17. Dave Benton kiusamisest: kui sa ei reageeri, jääb solvajal rahuldus saamata – 17.02.22 Raamatud/Postimees
  18. Dave Benton: olen õppinud palju nii minust paremate kui tagasihoidlikumate muusikutega koos töötamisest – 08.02.22 Raamatud/Postimees
  19. Dave Bentoni hirmutav kogemus: vahejuhtum, mis viis kiire operatsioonini – 26.01.22 Naistekas/Delfi
  20. NIPINURK: Dave Benton: kui tunned end õnnelikuna, järgneb kõik muu iseenesest! – 24.01.22 Buduaar
  21. Dave Benton tervisest: tunnen, et mind on õnnistatud ellujäämise ja elus püsimisega – 24.01.22 Raamatud/Postimees
  22. NIPINURK: Dave Benton alternatiivsest tervendamisest: võimed on olemas tegelikult kõigil – 29.12.21 Buduaar
  23. Inspireeriv! Dave Benton avaldab, mis on parim nõuanne, mis talle elu jooksul antud on – 29.12.21 Naistekas/Delfi
  24. Kui elu annab sulle sidruneid… Dave Benton annab nõu, kuidas elust parimat võtta – 29.12.21 Raamatud/Postimees
  25. Dave Benton: perekond on kõik, mida inimene iial tahta võiks – 22.12.21 Raamatud/Postimees
  26. Raamatu kirjutamise lugu: miks ja kuidas Dave Benton raamatu välja andis? – 17.11.21 Raamatud/Postimees
  27. Nelja lapse isa Dave Benton: perekond tähendab vastutust! – 09.11.21 Raamatud/Postimees
  28. Dave Benton raamatu kirjutamisest: kuskil kõiksuses vastati mu palvele leida hea idee raamatu loomiseks – 15.10.21 Raamatud/Postimees
  29. HÜVA NÕU | Dave Benton: minu elu kõige sõgedam tegu juhtus kruiisilaeval, see kohe kindlasti enam ei kordu!   – 28.09.21 Õhtuleht
  30. NIPINURK: Dave Benton annab nõu, mida teha, kui elu annab sulle sidruneid – 28.09.21 Buduaar
  31. Dave Benton: panen alati tähele, kas inimene julgeb mulle silma vaadata – 28.09.21 Raamatud/Postimees
  32. Dave Benton endisest abikaasast: äärmiselt armukadeda ja võimuka naisena püüdis ta välistada kogu mu loometegevust – 15.09.21 Anne ja Stiil
  33. Dave Benton avameelselt terviseprobleemidest: olen käinud haigla vahet nii palju kordi, et ei jõua üles lugedagi – 12.09.21 Raamatud/Postimees
  34. Dave Benton: kuuldes oma tütreid ja sõpru kinnitamas, et suudan sellest kõigest välja tulla, tunnen soovi jälle tantsida – 12.09.21 Õhtuleht
  35. Dave Benton: soovin südamest, et iga isa saaks oma lapse sündi näha – 01.09.21 Raamatud/Postimees
  36. DAVE BENTONI 7 õpetust, kuidas endale hea elu saada – 29.07.21 Buduaar
  37. Mis on Dave Bentoni kõige suurem hirm? – 22.07.21 Raamatud/Postimees
  38. Dave Benton tervendamisannetest: universumi ande tuleb kasutada ainult siis, kui see on tõepoolest vajalik – 04.07.21 Raamatud/Postimees
  39. Dave Benton: nii hea kui halb võib sinuga juhtuda kõigest silmapilgu jooksul – 23.06.21 Raamatud/Postimees
  40. Dave Benton: olen siirdamise üle õnnelik ja taevani tänulik. Puhaku mu doonor rahus – 03.06.21 Raamatud/Postimees
  41. 5 KÜSIMUST, 5 VASTUST ⟩ Dave Benton räägib kirest, armastusest ja perest – 10.05.21 Raamatud/Postimees
  42. Dave Benton: minu ema oli võitleja, ellujääja, tõeline daam ja armastav abikaasa! – 09.05.21 Hingele/GoodNews
  43. Aruba maitsed: Dave Bentoni ema legendaarne oahautis toob lauljale alati lapsepõlve meelde – 06.05.21 Oma Maitse/Delfi
  44. Dave Benton: ühtehoidmine on elu võti! – 15.04.21 Raamatud/Postimees
  45. Dave Benton: ühtehoidmine on elu võti – 14.03.21 Hingele/GoodNews
  46. Dave Benton: armastus on tunne teise inimese vastu, mis täidab su meele, südame ja hinge rahuldusega – 14.02.21 Hingele/GoodNews
  47. Dave Benton: lapsena suutsin näha asju juhtumas juba enne, kui need tegelikult aset leidsid – 02.02.21 Raamatud/Postimees
  48. Dave Benton kitsikuses elatud lapsepõlvest: koos olles suudetakse kõike ja on kõik eluks väärtuslik olemas – 10.01.21 Hingele/GoodNews
  49. Dave Benton kitsikuses elatud lapsepõlvest: paljustki tavapärasest oli puudus – 07.01.21 Raamatud/Postimees
  50. Dave Benton sagedastest haiglas veedetud kogemustest: kõige hirmsam oli siis, kui ärkasin pärast lõikust ega suutnud oma jalgu liigutada – 23.12.20 Naistekas/Delfi
  51. Dave Benton oma abikaasa Marisest: meie kohtumine oli saatusest määratud ja selle muutmine pole inimese võimuses – 17.12.20 Anne ja Stiil/Delfi
  52. Dave Benton: põhjust elada on palju enam, kui ise arvata oskad! – 14.12.20 Raamatud/Postimees
  53. Dave Benton: soovin südamest, et iga isa saaks oma lapse sündi näha. See muudaks maailma paremaks – 12.12.20 Pere ja Kodu/Delfi
  54. Dave Benton räägib hauatagusest elust ja vaimumaailmast: jah, ma olen olnud lahkunutega ühenduses – 07.12.20 Raamatud/Postimees
  55. Dave Benton: panen alati tähele, kas inimene julgeb mulle silma vaadata – 30.11.20 Raamatud/Postimees
  56. Dave Benton: Aruba jäi mulle liiga väikeseks – 28.11.20 Menu/ERR
  57. Dave Benton elust Arubal: ühtehoidmine oli elu võti – 23.11.20 Raamatud/Postimees
  58. Avameelne Dave Benton – 23.11.20 Ringvaade/ETV
  59. Dave Benton pere toetusest: mu naine ja tütred on alati seisnud mu selja taga – 16.11.20 Raamatud/Postimees
  60. Dave Benton armukadedast naisest: ütlesin talle, et nii ei saa me enam edasi minna – 13.11.20 Kroonika/Delfi
  61. Dave Benton: oleksin pidanud piinarikka abielu armukadeda naisega palju varem lõpetama – 12.11.20 Õhtuleht
  62. KATKEND ⟩ Dave Benton vastab 3 küsimusele Eestist, elust ja surmast – 10.11.20 Raamatud/Postimees
  63. KATKEND RAAMATUST | Dave Benton: kõige keerulisem mu haiguse ja karjääri kõrval on olnud 24 aastat kestnud esimene abielu – 10.11.20 Õhtuleht
  64. Dave Benton isaeeskujust ja -armastusest: kui näed, kuidas pere ajapikku harmooniliselt ühte kasvab, siis järelikult oled selle eest hoolt kandnud – 08.11.20 Pere ja Kodu/Delfi
  65. VIDEO! Dave Benton: kõige olulisem elus on olla õnnelik, iseennast tunda ja endasse uskuda – 06.11.20 Pealinn
  66. VIDEO I Dave Benton raamatu kirjutamisest: ropendasin, nutsin, karjusin ja ka naersin paljude asjade üle! – 06.11.20 Melu/GoodNews
  67. Tallinna kodanikud: Dave Benton – 05.11.20 TV3 Play
  68. Dave Benton meenutab esimest kohtumist abikaasa Marisega: see hetk jääb alatiseks meelde – 05.11.20 Naistekas/Delfi
  69. Dave Benton räägib avameelselt Eestist, rassismist ja tervisest – 04.11.20 Tallinna Kodanikud/TV3
  70. TÄNA TV3 EETRIS “TALLINNA KODANIKUD”: Kas Tallinna lennujaam on muutunud nii koduseks, et sealt ei tahagi ära lennata? – 04.11.20 Pealinn
  71. TÄNA ÕHTUL I VIDEO! Dave Benton räägib avameelselt Eestist, rassismist ja tervisestMelu/GoodNews
  72. Tallinna kodanikud: Dave Benton – 04.11.20 TV3 Play
  73. Dave Benton esitleb raamatut «Olen see, kes olen», mis on justkui sisekõne ja arutelu tema kahe mina vahel – 03.11.20 Raamatud/Postimees
  74. NIPINURK: DAVE BENTONI 10 eluõpetust – 31.10.20 Buduaar
  75. JUBA VÕIMALUS ETTE TELLIDA I Ilmub Dave Bentoni raamat “Olen see, kes olen” – 31.10.20 Hingele/GoodNews
  76. Värske raamatu autor Dave Benton: ma ei pea ennast kirjanikuks, aga vaatamata sellele – siin see on – 28.10.20 Raamatud/Postimees

Jah, soovin raamatut

Dave Benton. Olen see, kes olen

DAVE BENTON

Olen see, kes olen

„Olen see, kes olen” on liigutav lugu mehest, kes rändas Arubalt Eestisse. Raamatust saab vastuse ligi paarisajale intrigeerivale ja isiklikule küsimusele, mida on Dave’ile esitanud pereliikmed, artistid, sõbrad ja kolleegid, muusikud ja paljud teised.

Dave Benton. Olen see, kes olen - avatud

Aitäh!

Armas lugeja! Aitäh, et valisid raamatu “Olen see, kes olen“.

Dave Bentonist sai meie „Elujuttude“ sarja esimene kangelane, kes jagab lugejatega siiralt ja autentselt oma teekonda Arubalt Eestisse, kuhu ta on loonud omale pere, järgides oma südamehäält. Nagu me kõik, on ka Dave pidanud silmitsi seisma elu raskete hetkedega ning olnud valikute ees, mis on muutnud tema eluteed. Ent ta on tulnud neist kõigist läbi, oma elu kangelasena ja eeskujuna meile kõigile. Sellised meie kangelased ongi – inimesed, kes võidavad ja kaotavad, õpivad oma vigadest ja riskivad siis uuesti.

Kangelane sünnib igaühes meist ning mõnikord ei olegi selleks vaja muud kui õigel ajal õiges kohas olemist – ja ehk ka natuke julgust järgida sisemist kutset. Nii juhtus ka Dave’iga: ühest tema sünnipäeval talle esitatud küsimusest sündis raamat, mis loodetavasti on nüüdseks mõjutanud positiivses suunas juba sadade inimeste elusid.

„I did it my way!“ Just nii kõlab Dave Bentoni viis.

Alandlikkuses, tänus, armastuse ja õnnistusega – suur aitäh!

Dave Benton / Efren Benita ja Monika Kuzmina

Olen see, kes olen (Foto Karen Härms)

Raamatu valmistasid südamega

Spotify

Võta ühendust

Dave Bentoni kontaktandmed

bdave428@gmail.com

Arvustused

Ole esimene, kes hindab toodet “Dave Benton. Olen see, kes olen”

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Sarja ELUJUTUD tutvustus

Sarja „Elujutud“ esimese raamatuga, mille autor on Dave Benton, sai tõeks kirjastuse GoodNews juhi ja visionääri Monika Kuzmina ammune eluunistus – kirjastada lugusid kangelastest.

Kes meie kangelased on? Kindlasti on nendeks elupäästjad, õigluse eest võitlevad politseinikud, alati abivalmis arstid ja oma eluga riskivad tuletõrjujad. Nad on suure südamega heategijad.

Lisaks nimetatule on meie ümber kangelase hingega inimesi aga veelgi! Nad ei pruugi olla igapäevaselt avalikkuse ees, ent meil on hea meel neid tegude ja otsuste pärast imetleda, neile kaasa elada, rõõmustada nende väikeste võitude üle. Me süda hüppab õnnest nende suuri võite nähes ja me nutame, kui nad kaotavad!

Meie kangelased on inimesed, kes elavad läbi ja teevad midagi, mis on suurem kui elu või nemad ise. Nad teevad rohkem, kui neilt oodatakse, annavad endast kõik, et viia ellu oma unistusi ja aidata teistel ellu viia nende unistusi. Nad riskivad, võidavad ja kaotavad, õpivad oma vigadest ja riskivad siis uuesti. Ja ükskord nad võidavad!

Kangelane sünnib igaühes meist, kui oleme kukkunud ja kõigest hoolimata taas tõusnud ning edasi  liikunud – kui me oleme otsustanud enda elu elada kangelasena.

Just niisugused inimesed ongi meie sarja “Elujutud” kangelased. Nad on ellujääjad ja eluloojad.

Sari Elujutud
Raamat Hinga ja Ela (Foto Karen Härms)
Kirjastus GoodNews